U SRBIJU JE STIGLA RAZORNA OLUJA IZ ŠPANIJE: Meterolog Todorović otkrio kakvo nas vreme čeka i šta to znači!
Foto: Youtubescreen

ŠPANSKA OLUJA

U SRBIJU JE STIGLA RAZORNA OLUJA IZ ŠPANIJE: Meterolog Todorović otkrio kakvo nas vreme čeka i šta to znači!

Kada je španska oluja u pitanju, kaže da je u samom Madridu palo oko 10 cm snega, dok je sneg u okolini Madrina i nije veliko čudo, ističe da je to ciklon lokalnog karaktera koji nema mnogo veze sa nama

Objavljeno: 16.01.2021. 10:21h
  • 1

Nedeljko Todorović, meteorolog, rekao je za TV PINK da je zapravo vreme koje nas je zadesilo, primereno januaru mesecu, pa tako, zapravo, ovaj pad temeprature i ne bi trebalo da bude veliko iznenađenje.

- U subotu i ponedeljak biće veoma hladno, biće veoma niske jutarnje temperature, od minus 10 do minus 5 u planinskim predelima i niže. Najhladnije jutro se očekuje u ponedeljak, kada će temperatura u nižim predelima ići i ispod minus deset, a u planinskim predelima i do minus 20 - rekao je Todorović.

Kako kaže, maksimalne dnevne temeprature u ovom periodu ostaće ispod nule.

- Još danas može negde biti plus 1. Nagoveštaj za promenu sledi za 19. januar, kada temperatura može preći nulu, da bi od 20. krenule na gore, pa bi tada išle i do plus 10, što će svakako dovesti i do otapanja snega - rekao je Todorović.

Kada je "španska oluja" u pitanju, kaže da je u samom Madridu palo oko 10 cm snega, dok je sneg u okolini Madrina i nije veliko čudo, ističe da je to ciklon lokalnog karaktera koji nema mnogo veze sa nama.

- Ovaj hladan vazduh dolazi sa severoistoka Evrope i neće dugo trajati - rekao je

Bonus video

(Espreso.co.rs/SrbijaDanas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.co.rs


Adria media