VULIN OTKRIO KAKO JE PROTEKLA NOVOGODIŠNJA NOĆ U SRBIJI: Zatim je progovorio o mafijaškim likvidacijama
Aleksandar Vulin, Foto: Printscreen Prva

realno

VULIN OTKRIO KAKO JE PROTEKLA NOVOGODIŠNJA NOĆ U SRBIJI: Zatim je progovorio o mafijaškim likvidacijama

Ministar je naglasio da je važno shvatiti koliko je srpska policija efikasna

Objavljeno:

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da je novogodišnja noć u Srbiji protekla mirno.

"Imali smo sporadičnih incidenata u noći između 31. decembra i 1. januara, najviše posla imala je Komunalna milicija. Policija je imala samo dva, tri slučaja, pa je to bila vrlo mirna, tiha novogodišnja noć", rekao je Vulin.

Gostujući na TV Prva, ministar je naglasio da je važno shvatiti koliko je srpska policija efikasna, a osvrnuo se i na pitanje voditeljke o sukobu kavačkog i škaljarskog klana.

"Sukob dva mafijaška crnogorska klana neće nikada prestati, ta količina novca je tako velika je da se svi kriminalci okupe oko toga. Možete zabraniti stranom državljaninu iz Crne Gore da uđe, ali ne možete zabraniti srpskom državljanu da radi za crnogorskog, ne možete ga isterati iz zemlje", kazao je on.

Vulin navodi da smo prošle godine imali pet mafijaških ubistva i sva ubistva su rasvetljena.

"Svi koji su prekršili zakon se nalaze u zatvoru. Statistički posmatrano, Beograd je bezbedan grad, ovo je bezbedna zemlja. Naša policija je izuzetno sposobna", dodao je on i naglasio da ubistvo advokata Miše Ognjanovića nije rešeno, i da se još se radi na tome.

Ministar se osvrnuo i na nedavno skrnavljenje Večne vatre.

"Da li treba ispred spomenika vojnicima iz Drugog svetskog rata da držimo stražu? To je ljaga na obrazu naše prestonice. U vrlo kratkom periodu javnost će saznati detalje. Obraz prestonice će ponovo biti čist. Voleo bih da pogledam u oči počinioce i pitam - zašto? Nadam se samo da ima nade za te ljude, da shvate šta su uradili", kazao je on.

Ministra Vulin je otkrio i da je suspendovano četiri policajca.

"Definicija organizovane mafije je da je povezana sa nekim iz vlasti, o kojoj god državi da je reč. Ima toga i kod nas. Policajac je dužan da prijavi ako je imao kontakt sa nekim licem iz kriminalne organizacije. Bile su i četiri suspenzije. Što se kazne tiče, može da bude disciplinski postupak ili krivični, zavisi o čemu je reč. Ogromna većina policajaca su pošteni i čestiti ljudi, ali ima i onih koji nisu. Zatvori su za sve", rekao je Vulin.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/TV Prva)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.