NA MUCI SE POZNAJU JUNACI: Čačak se svim silama borio protiv korone, SVI SU BILI KAO JEDNO
Foto: RINA

Čačak - izazovi pandemije

NA MUCI SE POZNAJU JUNACI: Čačak se svim silama borio protiv korone, SVI SU BILI KAO JEDNO

Sve ove aktivnosti podržao je Krizni štab i Vlada Republike Srbije

Objavljeno:

Korona virus u martu nas je sve iznenadio. Promenio nam je život za 360 stepeni, i od tada, evo već mesecima unazad, vodimo rat protiv ljutog, nevidljivog neprijatelja.

Grad Čačak je sve svoje resurse, odmah s početkom pandemije, stavio u službu građana, kako bi se udruženim snagama što efikasnije borili protiv korona virusa.

Neki prostori postali su kovid bolnice, napravljene su čak i posebne trpezarije za pacijente koji su se suočavali sa ovom bolesti.

Sve se činilo da se njima olakša borba, a za svaki život herojski se borilo.

Osim toga, u gradu se redovno vršila i dezinfekcija javnih površina, nabavka zaštitne opreme i sredstava, a u najtežim okolnostima formirali smo i volonterske centre na teritoriji čitavog grada, kako bismo pružili pomoć svim našim sugrađanima.

Za najugroženije kategorije stanovništva, uz podršku privrednika našeg grada, volontera i Centra za socijalni rad, u više navrata vršena je podela paketa pomoći.

Sve ove aktivnosti podržao je Krizni štab i Vlada Republike Srbije.

U budžetu Grada, na tekućoj i na stalnoj budžetskoj rezervi, ostavljeno je mnogo više novca nego prethodnih godina, zbog mogućih nepredviđenih situacija sa ovom opakom bolešću.

Osim toga, izrađen je projekat izgradnje laboratorije za vršenje testiranja i uskoro započinje njegova realizacija.

„Tekst je objavljen u sklopu projekta koji je sufinansiran od strane Grada Čačka. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva."

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.