HALA "MLADOST" U ČAČKU 15. MARTA JE POSLEDNJI PUT PRIMILA SPORTISTE: Mesecima je u kovid sistemu, BORBA JE HEROJSKA
Sportska hala „Mladost“, Foto: RINA

Čačak - izazovi pandemije

HALA "MLADOST" U ČAČKU 15. MARTA JE POSLEDNJI PUT PRIMILA SPORTISTE: Mesecima je u kovid sistemu, BORBA JE HEROJSKA

Radni tim za borbu protiv virusa Covid 19, koji je do sada održao preko 120 sednica

Objavljeno: 10:12h

Sportska hala „Mladost“ u Atenici poslednji put je 15. marta primila sportiste. S početkom ove pošasti, postala je utočište za kovid pacijente.

U njoj gotovo stalno ima pacijenata, i vrlo je važno uporište u borvi protiv korona virusom. Inače, grad Čačak je od prvog dana sve svoje resurse stavio na raspolaganje zdravstvenom sistemu, kako bismo se što uspešnije izborili sa ovom opakom bolešću.

Formiran je Radni tim za borbu protiv virusa Covid 19, koji je do sada održao preko 120 sednica.

Nakon svake održane sednice Radnog tima, članovi predstavnicima medija, saopštavaju precizne podatke o trenutnom stanju i broju obolelih i testiranih građana na teritoriji Moravičkog okruga.

Svim gradskim službama i javnim preduzećima, podrška zdravstvenom sistemu i poštovanje propisanih mera, bili su apsolutni prioritet. Izdvojena su značajna finansijska sredstva za ove namene.

Postoji odlična komunikacija sa Opštom bolnicom Čačak, Domom zdravlja, koji je organizovao rad u tri Kovid ambulante, Zavodom za javno zdravlje Čačak i filijalom RFZO.

Privremena Kovid bolnica u Sportskoj dvorani „Mladost“, uvek je spremna za prijem 170 pacijenata, sa kiseoničnom podrškom za 140 pacijenata.

Iako je u prvom talasu bila predviđena za lakše pacijente,ova sportska dvorana raspolaže sa svim potrebnim što će i pacijentima sa težom kliničkom slikom pružiti adekvatnu zdravstvenu brigu.

Komentari sugrađana koji su ovde bili smešteni zbog kovida su pozitivni.

– Uslovi su fantastični. Osoblje je na visini zadatka. Ne možemo da kažemo jednu jedinu primedbu na osoblje i negu. Prezadovoljni smo i oporavak ide vrlo brzo - rekla je ranije jedna sugrađanka.

Lekari su u bolnicama koje su vodile najljuće bitke protiv korone radili non stop, hrabro se boreći za svoje sugrađane. Borili su se za svačiji život, za svačiji oporavak.

Tim lekara i sestara iz Opšte bolnice Čačak, prisutan je 24 časa, obezbeđena je potrebna zaštitna oprema za osoblje angažovano u hali.

1 / 6 Foto: RIJNA

„Tekst je objavljen u sklopu projekta koji je sufinansiran od strane Grada Čačka. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva."

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.