ČAČAK JE SVOJIM KOVID PACIJENTIMA OBEZBEDIO POSEBNE TRPEZARIJE: 2 važne ustanove su im ustupile svoje prostorije
Hala "Mladost", Foto: RIJNA

Čačak - izazovi pandemije

ČAČAK JE SVOJIM KOVID PACIJENTIMA OBEZBEDIO POSEBNE TRPEZARIJE: 2 važne ustanove su im ustupile svoje prostorije

Obroke u halu "Mladost", u kojoj je smešten najveći deo pacijenata, distribuira Civilna zaštita grada Čačka

Objavljeno:

Ova godina je protekla u znaku borbe protiv Koronavirusa, a grad Čačak je od prvog dana sve svoje resurse stavio na raspolaganje zdravstvenom sistemu, kako bi se što uspešnije izborili sa ovom opakom bolešću. Formiran je Radni tim za borbu protiv virusa Covid 19, koji je do sada održao preko 120 sednica.

Nakon svake održane sednice Radnog tima, članovi predstavnicima medija, saopštavaju precizne podatke o trenutnom stanju i broju obolelih i testiranih građana na teritoriji Moravičkog okruga.

Svim gradskim službama i javnim preduzećima, podrška zdravstvenom sistemu i poštovanje propisanih mera, bili su apsolutni prioritet. Izdvojena su značajna finansijska sredstva za ove namene.

Od samog početka postoji odlična komunikacija sa Opštom bolnicom Čačak, Domom zdravlja, koji je organizovao rad u tri Kovid ambulante, Zavodom za javno zdravlje Čačak i filijalom RFZO.

Grad je formirao Privremenu Kovid bolnicu u Sportskoj dvorani „Mladost“, za prijem 170 pacijenata, sa kiseoničnom podrškom za 140 pacijenata.

Ono što je takođe važno pacijentima svakako je i postavljanje trpezarije za ishranu pacijenata – kapaciteta 50 mesta.

Hranu - 3 obroka dnevno, pripremaju predškolske ustanove, “Radost” i “Moje Detinjstvo”, čiji je osnivač Grad. Obroke u halu "Mladost", u kojoj je smešten najveći deo pacijenata, distribuira Civilna zaštita grada Čačka.

„Tekst je objavljen u sklopu projekta koji je sufinansiran od strane Grada Čačka. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva."

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.