DRAGAN JE RATOVAO NA KOŠARAMA, A SAD NE MOŽE DA BRINE NI SAM O SEBI: Za ovu bitku mu treba pomoć
Dragan Stevanović, Foto: Facebook

BUDIMO HUMANI

DRAGAN JE RATOVAO NA KOŠARAMA, A SAD NE MOŽE DA BRINE NI SAM O SEBI: Za ovu bitku mu treba pomoć

Dragan ima 40 godina i potpuno je nemoćan da se brine o sebi

Objavljeno:

Dragan Stevanović boluje od Multipla skleroze. Bolest je počela 2005. godine kada je osećao slabost u levoj nozi posle zamora, kasnije se javljao i spazam u levoj ruci. Lečen je na VMA i dobijao je pulsnu terapiju.

Tada mu je hod bio jako otežan i kretao se uz pomoć štapa, ali bolest je brzo napredovala i došlo je do pogošanja stanja. Dragan je danas nepokretan i kreće se pomoću invalidskih kolica. Ipak, šansa za njega postoji, i to za lečenje u inostranstvu. On ima

Inače, Dragan je vojnik sa Košara. Status na ovoj mreži postavila je jedna članica, koju je mnogo rastužilo saznanje o njegovoj sudbini.

Ovo je tekst sa fejsbuk stranice Budimo humani.

- Pre dva dana pisala sam apel za Dragana. Dragan, Vojnik sa Košara. U tom momentu nisam znala gotovo ništa o njemu. Danas znam mnogo više i moram priznati da se osećam potpuno prazno i nemoćno dok ovo pišem.

- Jedna divna Nada, Draganova prijateljica, nakon smrti Draganovog oca, smestila je Dragana u dom za stara lica i platila usluge smeštaja i nege za narednih 6 meseci. Šta će biti posle, to niko ne zna!

- Dragan ima 40 godina i potpuno je nemoćan da se brine o sebi. Ono što znamo jeste da se njegovo stanje iz dana u dan sve više komplikuje i da mu neće biti bolje ukoliko što pre ne krene na terapije u Zagreb. Bolest je takva da Draganov imuni sistem stvara već ubrzano antitela koja rade protiv njegovog centralnog nervnog sistema.

- Znači HITNO je, zaista. Da bi otpočeo lečenje Draganu treba 32.000 evra. Kada krene sa terapijom znaće se koliko će mu još trebati. - Dragan na računu ima otprilike 15.000 evra.

Ne znam koliko smo spremni da pomognemo ovog čoveku, ali on drugu šansu nema. Ni ekonomsku, ni ljudsku.

"Ово је текст са фејсбук странице Будимо хумани: Пре два дана писала сам апел за Драгана. Драган, Војник са Кошара. У...

Posted by Радомир Почуча on Среда, 23. децембар 2020.

- Potrudite se da pišete o Draganu jer on nema nikakav virtuelni, a ni životni Tim koji bi stao iza njega. Verujem da se sećate, da dok je mogao, Dragan je postavljao sam za sebe nagradne igre, apele. Sad više ni to ne može...."

Šta čekate, pomozite!

Ovo su informacije za pomoć Draganu:

Naše malo njemu baš mnogo znači.

Slanjem SMS poruke: Upišimo 752 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human752 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000006093-06

Uplatom na devizni račun: 00-540-0004310.1 IBAN: RS35160005400004310195 SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.