NIJE REALNO DA DOČEKAMO NOVU GODINU KAO DA SE NIŠTA NE DEŠAVA: Dr Kon u programu uživo o predstojećim merama
Dr Kon u programu uživo o predstojećim merama, Foto: Printscreen/TV prva

obrATITE PAŽNJU

NIJE REALNO DA DOČEKAMO NOVU GODINU KAO DA SE NIŠTA NE DEŠAVA: Dr Kon u programu uživo o predstojećim merama

Podsetimo, strani državljani koji ulaze u Srbiju obavezni su da se testiraju na korona virus

Objavljeno:

Član Kriznog štaba epidemiolog dr Predrag Kon kaže za RTS da je još uvek na dnevnom redu mera zabrane kretanja za Novu godinu i Božić.

"Nije realno da će se Nova godina dočekivati kao da se ništa ne dešava, to je sasvim sigurno i jedino što mogu da vam kažem. Razmotrićemo šta će biti za praznike", rekao je Kon.

Podsetimo, strani državljani koji ulaze u Srbiju obavezni su da se testiraju na korona virus, poslednja je odluka Kriznog štaba, dok će građani Srbije koji se vraćaju u matičnu zemlju morati da budu u izolaciji 10 dana, koja može da se prekine negativnim PCR testom.

"Mi još uvek imamo veći prijem nego otpust, sada je oko 200 a bio je oko 300, na dnevnom nivou. I dalje će padati i nadamo se da će se za desetak dana izjednačiti broj prijema i otpusta. Nije još vreme za radovanje, naše bolnice su u vrlo, vrlo ozbiljnoj situaciji", rekao je on.

"Svojevremeno sam rekao da mislim da se neće ponoviti nešto nalik španskoj groznici, sada postoje antibiotici koji itekako sprečavaju masovne bakterijske komplikacije... Ovo je još uvek sitnica u odnosu na tragediju španske groznice, i nadam se da će biti tako i nadalje. Ne zaboravite da je ta bolest odnela 50 miliona života", rekao je on i dodao da postoje i oni koji misle da je sto miliona prava brojka.

"Vakcina je prekretnica, ali pogledajte i kakav je sada nadzor, u to doba nisu znali na jednom kraju sveta šta se u drugom dešava", rekao je on.

(Espreso.co.rs / Mondo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.