DOKTOR KON ODGOVORIO NA PALMIN GOVOR O KORONI KOJI SMO SVI ČULI: Poručio mu je jako zanimljivu stvar
Epidemiolog Predrag Kon, Foto: Printsreen/ Kurir TV

REAGOVAO

DOKTOR KON ODGOVORIO NA PALMIN GOVOR O KORONI KOJI SMO SVI ČULI: Poručio mu je jako zanimljivu stvar

Dodao je i da je greška ako dozvolimo da se opustimo i pravimo da ovoga nema

Objavljeno:

Epidemiolog dr Predrag Kon izjavio je danas da poslanik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma greši kad misli da je sa virusom korona moguće primirje, jer je "taj virus rešio da ostane na planeti".

- Poštujem svakog poslanika, ali sa takvim protivnikom kao što je virus, mi ne možemo da pobedimo, njega možemo samo da potisnemo. Rešio je da ostane na planeti i ostaće, a naše je da koristimo mere, vakcina, eventulano lekovi u budućnosti - rekao je dr Kon gostujući u jutarnjem programu Prve televizije.

Dodao je i da je greška ako dozvolimo da se opustimo i pravimo da ovoga nema.

- Gospodin Palma ne razmislja na taj način, on gleda drugi ugao. Potrebno je ljudima da se opuste, ali nije trenutak. Trenutno se nalazimo u samom vrhu, ovim merama to spuštamo, ali ne bi smeli da dopustimo da se virus podigne do vakcine, pa da vidimo šta možemo da dobijemo - istakao je dr Kon.

Podsetimo, Dragan Marković Palma je tokom jednog svog govora u parlamentu na sraman način unižavao stručnjake iz Kriznog štaba, podrugljivo upitavši ministre i Vladu "gde ih nađoste", opuživao ih je da ništa što govore nije istina, da "rade za dobavljače", te da građane plaše vakcinama i korona virusom.

- Ja molim Vladu, da iskoristite ono što je vaša moć, sada ide kataolički Božić, pa Sveti Nikola, pa Nova godina... I ako treba ljudima da presedne sve to, ajde da ih pustimo na miru, kao oni koji ratuju kad potpišu primirje, "pa da kažemo, ne ratujemo 15 dana", ajde da ne pričamo 20 dana o koroni i o vakcinama - ispričao je Marković bez trunke savesti i svesti o tome da govori kao narodni poslanik, kao neko ko treba da brine o zdravlju ljudi koje predstavlja, a ne da ih praktično savetuje kakao da se najbrže zaraze.

Na kraju je apelovao da na 20 dana dana "prestanemo da pričamo o vakcinama i koroni" i da pustimo ljude da se vakcinišu ako to oni budu želeli!?!

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.