NAJKRITIČNIJA SU PRVA TRI MESECA OD IZLEČENJA: Dr Dutina o FATALNOM UTICAJU korone na MENTALNO ZDRAVLJE!
Dr Dutina, Foto: Adria Media TV

VAŽNA TEMA

NAJKRITIČNIJA SU PRVA TRI MESECA OD IZLEČENJA: Dr Dutina o FATALNOM UTICAJU korone na MENTALNO ZDRAVLJE!

Kod sportista je primećeno da vrlo često ne mogu da se vrate u formu, što ljude kojima je to posao frustrira

Objavljeno:

Vesti poput one iz Leskovca od pre tri dana, da je pacijent zaražen koronom skočio kroz prozor i pokušao da prereže vrat, one iz Beograda o samoubilačkom skoku kovid pacijenta sa prvog sprata zgrade KBC “Dr Dragiša Mišović”, pa i današnje da je od marta do danas oko 9.000 građana kontaktiralo Kliniku za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević" zbog anksioznosti i straha - nedvosmisleni su pokazatelji uticaja pandemije na naše mentalno stanje.

Dr Aleksandra Dutina, psihijatar Klinike „Dr Laza Lazarević“ navodi da su istraživanja pokazala da se svakom petom pacijentu u prva tri meseca od kada pobedi koronavirus jave neke psihičke tegobe. "Uglavnom je reč o nekoj bolesti iz anksioznog ili depresivnog spektra.

To se s jedne strane dešavalo kao posledica svih okolnosti koje su se čoveku dešavale lično i globalno, ali i kao i posledice samog virusa.

Kod sportista je primećeno da vrlo često ne mogu da se vrate u formu, što ljude kojima je to posao frustrira", objasnila je ona u emisiji "Puls Srbije" na Kurir televiziji.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.