AKO IMATE LOŠ DAN, URADITE ISTO ONO ŠTO RADE I PSIHIJATRI U TAKVOJ SITUACIJI: Posebno BROJ 2!
Troje terapeuta je ispričalo šta rade kada imaju loš dan., Foto: Profimedia

BRAVo

AKO IMATE LOŠ DAN, URADITE ISTO ONO ŠTO RADE I PSIHIJATRI U TAKVOJ SITUACIJI: Posebno BROJ 2!

Da, lako je to reći, ali ako ništa drugo, možda vam od pomoći budu saveti psihijatara.

Objavljeno:

Kada ste loše raspoloženi imate utisak da su vam sve lađe potonule, najvažnije je da se ne prepustite depresiji.

Da, lako je to reći, ali ako ništa drugo, možda vam od pomoći budu saveti psihijatara.

Troje terapeuta je ispričalo šta rade kada imaju loš dan.

Istuširajte se

“Kada imam loš dan, ništa mi se ne radi. Naravno, ležanje na kauču i isključivanje iz sveta će samo pogoršati stvari. Tuširanje je moj način da se resetujem. Takođe, tako dobijam i energiju da izdržim do kraja dana”, kaže psiholog Marisa Franko.

foto: Profimedia

Recite nekome kako se osećate

“Kada se osećam loše, to podelim sa prijateljima ili partnerom. Kada izrazim svoja osećanja, pomaže mi da se osećam bolje. Umesto da teret nosite sami, kada to ispričate nekome imate utisak da više niste sami”, navodi psiholog Rebeka Lesli.

Isključite se sa društvenih mreža

“Kada imam loš dan, poslednje što mi treba je još negativnosti. Zato se namerno držim dalje od vesti i društvenih mreža, koje umeju da budu senzacionalističke i negativne, a to mi nije potrebno posle napornog dana. Lako je preopteretiti se stvarima nad kojima nemamo kontrolu. Zato, u lošim danima nastojim da se izolujem od svega i fokusiram se na stvari koje mogu da kontrolišem”, tvrdi psihoterapeut Kurt Smit.

foto: Profimedia

Izađite napolje

“Izlazak napolje i šetnja imaju groman uticaj na moje raspoloženje. Neverovatno je koliki uticaj imaju sunce i kretanje na moral. Takođe, svaka promena sredine može da dovede do promene raspoloženja i načina razmišljanja”, smatra Lesli.

Mislite pozitivno

“Kada imam loš dan, nastojim da se on ne pretvori u katastrofu. Ako je jutro bilo loše, to ne znači da će ceo dan biti takav. Ako je dan bio loš, to ne znači da je moj život loš. Od samog ponavljanja ovih reči, mnogo više mi pomaže pronalaženje sreće i zadovoljstva, a za mene je to nekoliko minuta maženja mog psa”, priča Franko.

foto: Profimedia

Čitajte stare poruke

“Imam na mobilnom telefonu slike poruka zbog kojih se osećam dobro. Kad god od pacijenta, kolege ili prijatelja dobijem poruku zbog koje se dobro osećam, ja je uslikam i sačuvam na telefonu. Kada sam neraspoložena, gledam ove fotografije i one mi uvek poprave raspoloženje”, objašnjava Rebeka Lesli.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.