U Srbiji nije mogao da nađe posao. Otišao je u Ameriku i postao heroj spasivši 7 dece! (FOTO)
Foto: Printscreen/Facebook/Nikola Zivkovic

bravo, srbine!

U Srbiji nije mogao da nađe posao. Otišao je u Ameriku i postao heroj spasivši 7 dece! (FOTO)

On se put Amerike otisnuo pre dva meseca, a ni sanjao nije da će postati glavna tema vašingtonskih medija
Objavljeno: 22:02h

- Za mesec dana vraćam u Srbiju gde ću upisati master međunarodnog prava i svoju budućnost ću traziti u tome... Bazeni su mi samo odskočna daska za moje dalje planove jer mi omogućuju da zaradim novac kako bi platio svoje dalje studije.

Nišlija koji je spasio dvoje dece u Americi: To sam uradio za Srbiju, pokazao sam im ko smo!

Da su Srbi narod junačkog srca, svedoči i Nišlija Miloš Trajković, koji takođe radi kao spasilac u Americi, a koji je spasio dve četvorogodišnje devojčice.

I o ovom mladiću su brujali svi mediji - ali u drugačijem kontekstu. Naime, firma za koju je ovaj mladić radio u datom trenutku nagradila ga je s 25 dolara, zbog čega je naišla na veliku osudu javnosti.

Da li je Nikola dobio minimalnu nagradu, poput svog kolege Miloša?

- Iskreno od firme nisam dobio ni 25 dolara jer su to oni shvatili da je to deo mog posla za koji sam plaćen, kako i jeste... - kaže Nikola.

Mladić, koji po 10 sati dnevno provodi na bazenu spasavajući živote ipak je ugrabio malo vremena da gleda finale u košarci, u kojem su se za medalju borile Srbija i SAD.

- Juče je bilo nevreme, pa su se bazeni zatvorili na sat vremena. Tad sam ugrabio malo vremena i gledao finale u "guard room-u". Naravno, iako živim i radim u Americi, svim srcem sam bio uz nase košarkaše i za njih sam navijao - priča nam Nikola.

On je u životnoj utakmici već dobio, a na njegove pobede može da bude ponosna cela Srbija.

Bravo Nikola!

(S. Trajković)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.