NADLEŽNI SU HITNO REAGOVALI: U Novom Sadu uklonjen sraman grafit KOJI VREĐA DR KONA!
Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada, Foto: Grad Novi Sad

ODMAH SE REAGOVALO

NADLEŽNI SU HITNO REAGOVALI: U Novom Sadu uklonjen sraman grafit KOJI VREĐA DR KONA!

Na zgradi je bila napisana uvredljiva poruka upućena doktoru Predragu Konu, članu Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa, sa precrtanom Davidovom zvezdom

Objavljeno:

U Novom Sadu je na uglu Jovana Dučića i Bate Brkića, na fasadi jedne od stambenih zgrada osvanuo uvredljivi antisemitski grafit. Ovim povodom reagovao je i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević koji je osudio ovaj potez i pozvao na hitnu reakciju nadležnih, što je u toku dana i učinjeno te je grafit uklonjen.

Na zgradi je bila napisana uvredljiva poruka upućena doktoru Predragu Konu, članu Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa, sa precrtanom Davidovom zvezdom.

Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada, oštro je osudio ovaj potez pojedinca.

foto: Privatna arhiva Alo.rs

- Kao gradonačelnika Novog Sada, ali prvenstveno kao čoveka, duboko me uznemio uvredljiv grafit antisemitskog sadržaja protiv jednog od heroja našeg vremena doktora Predraga Kona, i cele jevrejske zajednice - rekao je Vučević.

On je naglasio da je ovo, ujedno, delo pojedinca ne tako inteligentnog.

- Siguran sam da je to delo bolesnog pojedinca, koji na ovako sraman način veliča totalitarni režim i holokaust, i to u našem Novom Sadu koji je pretrpeo ogromne žrtve od strane fašista i postao svetionik tolerancije i mirnog suživota. Ta ljaga će pod hitno biti oprana sa novosadske fasade. Ali zahtevam od nadležnih organa da što pre ustanove ko je odgovoran za ovaj vandalizam. Apelujem i na celokupnu javnost da osudi ovakvo ponašanje, da ne dozvolimo ni jedan takav atak na ljudsko dostojanstvo. Očekujem da budemo jedinstveni u tome, da branimo i čuvamo našu Srbiju od fašizma - zaključio je Vučević.

Posle apela gradonačelnika Novog Sada, nadležni su hitno reagovali i grafit je uklonjen. Deo fasade na stambenoj zgradi, na kojoj se grafit nalazio, danas je okrečen.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.