HITNO UVEDENO JOŠ NOVIH MERA! ALARMANTNO! Kovid ambulanta puna, pažljivo pročitajte o čemu se radi!
Bolnica, Foto: EPA/MARKO DJOKOVIC

NIJE DOBRO

HITNO UVEDENO JOŠ NOVIH MERA! ALARMANTNO! Kovid ambulanta puna, pažljivo pročitajte o čemu se radi!

Lekari apeluju na strpljenje građana koji dolaze da se testiraju

Objavljeno: 19:13h

Opština Prijepolje već danima prednjači po broju novoobolelih od korona virusa u Zlatiborskom okrugu, takođe, broj prvih pregleda u kovid ambulanti povećava se iz dana u dan, piše RINA.

Zbog tih brojki na predlog struke Štab za vanredne situacije proglasio je vanrednu situaciju na teritoriji opštine Prijepolje. Doneta je i odluka da se u Opštoj bolnici i Domu zdravlja poboljša rad kovid ambulanti kroz bolju organizaciju prijema pacijenata i kako bi se pregledi ubrzali.

- Poštujući struku i ceneći ozbiljnost situacije, a opet želeći da pomognemo zdravstvenom sistemu koji nije u najzavidnijoj situaciji, jer iz dana u dan imamo povećanje broja zaraženih, takođe veliki je pritisak na kovid bolnicu u Užicu, doneli smo odluku da se radno vreme ugostiteljskih objekata skrati do 21 sat, ali i da se zabrani okupljanje na otvorenom i zatvorenom prostoru veće od onoga što je propisao republuički Krizni štab - kazao je Esad Hodžić, zamenik predsednika opštine Prijepolje.

- Taj porast se odrazio i na broj pregleda u našoj kovid ambulanti pri Domu zdravlja i kreće se i do 70 dnevno, međutim, poslednjih dana nešto manje, negde oko 60, to je negde ukupan broj, dok je prvih javljanja u kovid ambulante u proseku, poslednjih nekoliko dana i kreće se oko 30, 34 - kazala je Rovčanin.

Prema njenim rečima prvi pregledi su jako važni gde pacijenti sa ranim simptomima, odnosno sumnjama na kovid 19 dolaze u kovid ambulante, i to su potencijalni novooboleli.

Dr Rovčanin apeluje na sugrađane za malo strpljenja zbog gužvi ispred kovid ambulanti, jer obrada svakog pacijenta zahteva pregled, laboratorijsku obradu, rendgensko ispitivanje, odnosno snimak pluća, tumačenje tog snimka, PCR test, dakle veći broj procedura kako bi se na kraju došlo do dijagnoze.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.