KON ŽESTOKO PROZVAO OVA DVA SRPSKA GRADA ZBOG SRAMNIH SNIMAKA KOJE JE ODATLE DOBIO: Krizni štab da reaguje!
Dr Predrag Kon, Foto: Printskrin

LJUT

KON ŽESTOKO PROZVAO OVA DVA SRPSKA GRADA ZBOG SRAMNIH SNIMAKA KOJE JE ODATLE DOBIO: Krizni štab da reaguje!

Kako je naveo, reč je o masovnim proslavama u Smederevu i Vrnjačkoj Banji, spomenuvši izvesnu "estradnu umetnicu"

Objavljeno:

Epidemiolog dr Predrag Kon prokomentarisao je na svom Fejsbuk profilu snimke za koje je naveo da predstavljaju rizik od širenja epidemije, te da je reč o bojkotu mera za suzbijanje korona virusa. Kako saznajemo, on je o ovome obavestio i ceo krizni štab.

Kako je naveo, reč je o masovnim proslavama u Smederevu i Vrnjačkoj Banji, spomenuvši izvesnu "estradnu umetnicu".

- Snimci koje dobijam o masovnim proslavama juče iz Smedereva, danas od sinoćne predstave u Vrnjačkoj Banji vezane za istu estradnu umetnicu predstavljaju potpuno bojkotovanje mera koje su propisane kao protivepidemijske mere - napisao je Kon ne precizirajući o kojoj se pevačici radi niti detalje o okupljanjima.

Ujedno, ocenio je da su ovakvi prizori posebno tegobni za lekare koji u njima zapravo vide ponovno punjenje bolnica.

- Gledajući ovakve snimke svi lekari koji su radili u Covid bolnicama i posebno infektolozi, anesteziolozi i pulmolozi vide ponovno punjenje bolnica i pacijente na respiratorima. Roditelji dece koja treba da pođu u školu osećaju strah. Ponovo apelujem na nadležne državne organe, institucije i inspekcije da rade svoj posao... - stoji u objavi uz jasan poziv nadležnima da obave svoj deo posla.

Ono što je sve koji su videli doktorov status zabrinulo jeste to što deca kreću u školu, a ako dođe do povećanja broja zaraženih, svi će se obrušiti na škole, fakultete i vrtiće, gde se jasno poštuju mere prevencije koje je država propisala, umesto da pogledaju u pravi problem.

Mnogi veruju da je u njegovoj objavi reč o pevačici Teodori Džehverović, budući da je u tim mestima imala nastupe, koji su bili neverovatno posećeni. Da dr Kon jeste u pravu, možemo se uveriti svakog dana na ulicama gradova, jer su kafići puni, a svako gostovanje pevača je ispunjeno gužvom.

Većina građana je izrazila želju da krizni štab oštro reaguje zbog ovakvih događaja, jer ukoliko ubrzo dođe do povećanja broja obolelih, strah ih je da će opet biti uvođene striktne mere, koje će ponovo mnogima uticati na život.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.