KON POBESNEO! Kada je video snimke i slike iz Smedereva i Vrnjačke Banje skroz poludeo: Odmah sam PISAO PREMIJERKI
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

apel

KON POBESNEO! Kada je video snimke i slike iz Smedereva i Vrnjačke Banje skroz poludeo: Odmah sam PISAO PREMIJERKI

- Gledajući ovakve snimke svi lekari koji su radili u kovid bolnicama i posebno infektolozi, anesteziolozi I pulmolozi vide ponovno punjenje bolnica i pacijente na respiratorima - napisao je Kon

Objavljeno:

Epidemiolog i član Kriznog štaba dr Predrag Kon oštro je reagovao na slike i snimke koje su mu poslali njegovi prijatelji na društvenoj mreži Fejsbuk na kojima su prikazane proslave sa velikim brojem ljudi u Vrnjačkoj Banji i Smederevu.

Kon je obraćajući se na Fejsbuku kazao da masovnu proslavu u Smederevu, ali i predstavu u Vrnjačkoj Banji vezuje "ista estradna umetnica", te naglasio da je u pitanju bojkotovanje svih epidemiološki propisanih mera.

- Snimci koje dobijam o masovnim proslavama juče iz Smedereva, danas od sinoćne predstave u Vrnjačkoj Banji vezane za istu estradnu umetnicu predstavljaju potpuno bojkotovanje mera koje su propisane kao protivepidemijske mere. Gledajući ovakve snimke svi lekari koji su radili u kovid bolnicama i posebno infektolozi, anesteziolozi I pulmolozi vide ponovno punjenje bolnica i pacijente na respiratorima. Roditelji dece koja treba da pođu u školu osećaju strah. Ponovo apelujem na nadležne državne organe, institucije i inspekcije da rade svoj posao... - napisao je Kon.

foto: Printskrin/Fejsbuk

Na pitanje jednog od korisnika Fejsbuka zašto apele upućuje njima, a ne predstavnicima izvršne vlasti, Kon je kazao da se nada da će njegovu objavu preneti svi mediji, te da je uputio i pismo predsednici Vlade Srbije Ani Brnabić tim povodom.

On je na istoj društvenoj mreži juče upozorio na to da smo daleko od povoljne epidemiološke situacije.

- Broj koji se testira u kovid ambulantama Beograda na dnevnom nivou zbog sumnji na kovid ne opada poslednje dve nedelje. Sa povratkom putnika iz inostranstva i polaskom u školu moguće je da dođe do povećane aktivnosti virusa. Zato se mere moraju sprovoditi, posebno zabrana okupljanja više od 30, koja je uz strogo poštovanje protiepidemijskih mera odobrena samo bioskopima i svim institucijama kulture u većem broju. Nema povoljnijeg trenutka za polazak u škole, jer će se za svega nekoliko nedelja situacija verovatno nešto pogoršati. Postoje, sada već ponovljeni pokazateljii da mlađa deca nisu dobri prenosioci virusa, a iskustva iz vrtića je da deca ekstremno retko obolevaju od Covid 19 i to uglavnom sa blagim simptomima. Ponovno punjenje bolnica koje pod naletom epidemije postaju kovid bolnice moramo zajedno sprečiti. Da pomognemo sebi i zdravstvenim radnicima. APEL, MOLBA pa i PREKLINJANJE za RAZUMEVANJE posebno mladih ljudi. Možemo mi to... S velikim poštovanjem zbog dosadašnjeg trpljenja i razumevanjem zbog sve ogorčenosti - napisao je epidemiolog.

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.