SLEDEĆIH DANA U SRBIJI ŽUTI METEOALARM: Meterolozi su otkrili kada nam konačno sledi sunce i vrućina!
Kiša / Ilustracija, Foto: Luka Stojanović

VREMENSKA PROGNOZA

SLEDEĆIH DANA U SRBIJI ŽUTI METEOALARM: Meterolozi su otkrili kada nam konačno sledi sunce i vrućina!

Na snazi će narednih dana biti žuti meteoalarm

Objavljeno:

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda u nedelju se očekuje promenljivo oblačno, toplo i nestabilno vreme, mestimično sa kišom, sredinom dana i posle podne sa lokalnim pljuskovima sa grmljavinom izraženijim u zapadnim i jugozapadnim krajevima. Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni. Najniža temperatura od 13 do 18 °S, najviša dnevna od 25 do 28 °S.

Na snazi će narednih dana biti žuti meteoalarm.

U ponedeljak se očekuje takođe promenljivo oblačno, mestimično sa kišom ili kratkotrajnim pljuskovima sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od 12 do 17 °S, najviša od 25 do 28 °S. Lokalno pojava grmljavina sa količinom padavina većom od 10 l/m² u periodu do 3 sata.

I u utorak promenljivo oblačno, ponegde kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, severni i severozapadni. Najniža temperatura od 13 do 17 °S, najviša od 24 do 28 °S. Takođe se očekuje lokalna pojava grmljavina sa količinom padavina većom od 10 l/m² u periodu do 3 sata.

Meteorolozi i za sredu predviđaju promenljivo oblačno vreme, ali od sredine dana, dok bi pre podne trebalo da bude sunčano. Popodne ponegde sa kratkotrajnim pljuskovima sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od 13 do 17 °S, najviša od 25 do 29 °S.

Prema prognozi za period od 11. do 15. juna, biće promenljivo oblačno, toplo i sparno, mestimično uz kratkotrajne pljuskove sa grmljavinom. Najviša temperatura u većini mesta od 25 do 28 stepeni.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.