ČUVENI METEOROLOG DAO VRLO ČUDNU PROGNOZU ZA APRIL: Tiče se korone, moguća je pojava od koje svi strahujemo
Od četvrtka kreće takozvana stabilizacija vremena, Foto: Marina Lopicic

neverovatno

ČUVENI METEOROLOG DAO VRLO ČUDNU PROGNOZU ZA APRIL: Tiče se korone, moguća je pojava od koje svi strahujemo

Najsigurnije procene za sada su da će biti zahlađenje od par dana, početkom meseca

Objavljeno:

Vanredno stanje, policijski čas, zabrana kretanja za penzionere... Nikome nije lako u ovako čudnoj, do sada neviđenoj situaciji 21. veka, a uz to će vreme biti sasvim solidno.

Meteorolog Đorđe Đurić najavio čudan vremenski preokret u aprilu.

- Najsigurnije procene za sada su da će biti zahlađenje od par dana, početkom meseca. Više će da vuče na zimu nego na proleće. To znači da će temperature biti daleko ispod proseka za ovo doba godine, na jugu sa snegom, posebno u nižim predelima, dok će sever biti izuzetak na ostatak zemlje, ali takođe sa temperaturom neuobičajenom kada se poredi inače - poručio je za Alo.rs meteorolog Đorđe Đurić.

Nije sve tako sivo, smatra Đurić, jer od četvrtka temperatura kreće uzlaznom putanjom, najpre će biti prosek negde oko 15 stepeni, a kasnije i više, ka pravom prolećnom ritmu.

- Od četvrtka kreće takozvana stabilizacija vremena, prva dekada aprila biće prava prolećna, a temperatura će rasti od 15 pa naviše, kasnije i preko 20 podeoka. Jedini će problem u početku praviti to što će noću postojati strah od mraza, što najviše na štetu ide poljoprivrednicima, dok će u toku dana biti mirno i prijatno. Svežije noći su nešto na šta ćemo morati da se priviknemo u početku, zbog tog disbalansa sa dnevnim temperaturama - ističe Đurić.

Na pitanje da li će nas možda iznenaditi sneg u aprilu, kao što je to učinio prošle nedelje, on objašnjava da to nije pojava "izvan koloseka", posebno jer je bilo takvih slučajeva prethodnih godina. Ove, ipak, male su šanse.

- Ponekad je normalno da bude sneg i početkom maja, bilo je slučajeva, recimo 2012. godine. Ume i u aprilu da iznenadi... Doduše, retka je pojava u Beogradu, ali u nižim predelima će biti ove godine, kao što je inače slučaj. Međutim, zasad, opasnosti od nekih snežnih nanosa nema - zaključio je Đurić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.