DANAS JE BITAN DAN ZA ONE KOJE ZANIMA NAKNADA ZA VREME PORODILJSKOG ODSUSTVA! Ovo obavezno pročitajte
Bebe, ilustracija, Foto: Profimedia

bitno

DANAS JE BITAN DAN ZA ONE KOJE ZANIMA NAKNADA ZA VREME PORODILJSKOG ODSUSTVA! Ovo obavezno pročitajte

Zahtevi se podnose na imejl prijem.zahteva@beograd.gov.rs.

Objavljeno:

Gradska sekretaka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević izjavila je danas da je omogućeno elektronsko podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na naknadu zarade, odnosno naknadu plate za vreme porodiljskog odsustva.

Ona je navela da na isti način mogu da se ostvare i naknade po osnovu odsustva sa rada radi nege deteta i posebne nege deteta, kao i ostale naknade po osnovu rođenja, nege deteta i posebne nege deteta, zatim roditeljski dodatak, dečji dodatak, sticanje statusa energetski ugroženog kupca korisnika dečjeg dodatka i novčana davanja porodiljama sa teritorije Beograda, prenosi Beoinfo.

Zahtevi se podnose na imejl prijem.zahteva@beograd.gov.rs.

"Zahtevi se mogu dostavljati i preko pošte, preporučenom pošiljkom, a kao datum prijema zahteva računaće se datum slanja imejla, odnosno poštanske pošiljke, kao i neposredno ubacivanjem u kutije koje se nalaze u hodniku, na ulazu u zgradu Gradske uprave u 27. marta", precizirala je Stanisavljević.

Svi obrasci zahteva nalaze se na sajtu grada Beograda - život u Beogradu/socijalna zaštita/obrasci za preuzimanje i ukoliko su u mogućnosti, stranke ih mogu odštampati, popuniti i skenirane dostaviti na navedenu imejl adresu.

Na isti način se mogu dostaviti i dokazi koji su potrebni za odlučivanje, a koji su navedeni u obrascu zahteva, kao i izjava o verodostojnosti.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.