IVICA DAČIĆ SAOPŠTIO VAŽNE VESTI o bračnom paru iz Srbije koji je bio na BRODU ZARAŽENOM KORONAVIRUSOM
Kruzer "Dajmond princes", Foto: AP

čekaju rezultate

IVICA DAČIĆ SAOPŠTIO VAŽNE VESTI o bračnom paru iz Srbije koji je bio na BRODU ZARAŽENOM KORONAVIRUSOM

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja Japana, od ukupno 2.404 testiranih osoba na brodu, do sada je registrovano 542 pozitivnih, od čega je 254 asimptomatična slučajeva

Objavljeno:

Bračni par iz Srbije, koji se nalazi na kruzeru "Dajmond princes" kod Jokohame, odlučilo je da se u Srbiju vrati komercijalnim letom u svom aranžmanu, izjavio je srpski šef diplomatije Ivica Dačić, a prenosi Ministarstvo spoljnih poslova Srbije, koje je prethodno najavilo njihov povratak uz pomoć Vlade Italije.

Ministarstvo spoljnih poslova upoznalo je dvoje srpskih državljana, putnika na brodu "Dajmond princes", sa mogućnošću evakuacije specijalnim letom organizovanom od strane Italije, kao i uslovima i načinu pod kojim bi ova evakuacija bila organizovana.

I pored toga, srpski državljani, doneli su odluku da se u Republiku Srbiju, nakon okončanja karantina, vrate komercijalnim letom u svom aranžmanu i uz pomoć kompanije "Princes kruzes", naveo je Dačić.

Ovo dvoje putnika, dodaje se, još uvek čeka rezultate medicinskih testova.

Кada je reč o 12 državljana Srbije, članova posade na kruzeru, petoro je i dalje u izolaciji, a dvoje njih koji su ranije testirani na koronavirus dobili su potvrdu da su negativni.

"Bez obzira na to što među njima nema zaraženih koronavirusom, i dalje stoji odluka uprave broda od 18. februara, da će svim članovima posade biti produžen karantin za dodatnih 14 dana, a pošto svi putnici napuste brod", naveo je Dačić.

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja Japana, od ukupno 2.404 testiranih osoba na brodu, do sada je registrovano 542 pozitivnih, od čega je 254 asimptomatična slučajeva.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.