IMAMO ŽULJEVE NA PRSTIMA! Srbi koji su krenuli pešice na litiju u Crnu Goru otkrivaju kako su ih dočekali carinici!
Hodočasnici, Foto: Filip Plavčić, Printscreen Facebook/Siniša Ratković

STIGLI U CRNU GORU

IMAMO ŽULJEVE NA PRSTIMA! Srbi koji su krenuli pešice na litiju u Crnu Goru otkrivaju kako su ih dočekali carinici!

Litije se organizuju širom Crne Gore, u Podgorici, Beranama, Herceg Novom, Nikšiću, Tivtu, Bijelom Polju, Budvi...

Objavljeno: 12:57h

Zakon o slobodi veroispovesti je izazvao burne reakcije širom Crne Gore upravo zbog svoje sadržine. U mnogim gradovima ove države su organizovane protesne šetnje i litije kako bi građani izrazili svoje nezadovoljstvo što i čine već nedeljama.

Litije se organizuju širom Crne Gore, u Podgorici, Beranama, Herceg Novom, Nikšiću, Tivtu, Bijelom Polju, Budvi… Najmasovnija okupljanja su bila u Podgorici i Nikšiću.

Pažnju javnosti privukli su mladi momci koji su se pešice, prošle sedmice, uputili iz Srbije ka Crnoj Gori, a oni su juče stigli u Pljevlju.

foto: Printscreen Facebook/Siniša Ratković

Njih je na ulazu u grad i ispred crkve Svete Petke dočekalo više hiljada Pljevljaka. Noćili su u Pljevljima, a nakon molitve u manastiru Svete Trojice uputili su se prema Podgorici.

Kontaktirali smo ove momke kako bi nam ispričali kako se osećaju i šta im najteže pada dok pešače.

Osećamo se generalno dobro, i na nogama smo dobili po malo i žuljeve. Ako bude litija u četvrtak u Savniku svakako ćemo tamo otići. Što se tiče situacije u CG, stanje je za sada okej. I ne uviđamo nikakvu razliku u odnosu na prethodne dane, kazao je za Espreso.co.rs, Aleksandar Babić.

Osim toga, istakli su kako nisu imali nikakvih problema na graničnom prelazu.

Hteo bi da pozdravim policiju na graničnom prelazu Crne Gore pre svega na koreknosti i ljubaznosti, a za sada nismo imali ni najmanju neprijatnost od policije, rekao je Babić.

Takođe, kazali su nam da su imali podršku i od saobraćajne policije Prijepolja.

Posebno pozdravljamo saobraćajnu policiju, koja nas je pratila od Borove glave do Prijepolja i davala nam podršku", prokomentarisao je Babić.

1 / 2 Foto: Privatna arhiva

Podsetimo, Ognjen Maraš (27) iz Zete, Miloš Ajković (26), takođe iz Crne Gore, Aleksandar Babić (40) iz Prijepolja i Miroslav Antić (51) iz Zemuna krenuli su iz Beograda prošlesedmice, ispred hrama Svetog Save, a pridružila su im se još dva Podgoričanina, Kristijan Kojičić i Goran Pajović.

Na putu do Crne Gore privukli su veliku pažnju javnosti budući da gde god se pojave ljudi im prilaze, daju im hranu, poklone... i traže da se fotografišu sa njima.

Više o svemu tome, čitajte u linkovima ispod:

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.