DANAS ĆE BITI NAJTOPLIJI FEBRUAR U BEOGRADU IKADA: Zimski raspust počeo sa 18 stepeni u PLUSU!
Beograd okupan suncem, Foto: Aleksandar Jovanović

KAKVO VREME!

DANAS ĆE BITI NAJTOPLIJI FEBRUAR U BEOGRADU IKADA: Zimski raspust počeo sa 18 stepeni u PLUSU!

- Dešavalo se i ranije da budu ovako visoke temperature, pre par godina u Knjaževcu zabeležena je početkom februara visoka temperatura koja je dostizala i 26-27 stepeni - rekao je meteorolog Đorđe Đurić

Objavljeno:

Ako se iole ostvare prognoze meteorologa, koji su za danas najavili maksimalnu temperaturu od 18-19 stepeni u prestonici, to će definitivno biti najtopliji 1. februar u istoriji Beograda!

- Do utorka, 4. februara, u Srbiji veoma toplo sa temperaturom znatno iznad proseka za ovaj period godine, u većini mesta od 16 do 18, ponegde i oko stepeni - stoji u najavi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

Prvi dan zimskog raspusta svi oni koji se upute na primer na Zlatibor, u iščekivanju snežnog pokrivača, moći će da se sunčaju na više nego prijatnih 12 stepeni.

- Dešavalo se i ranije da budu ovako visoke temperature, pre par godina u Knjaževcu zabeležena je početkom februara visoka temperatura koja je dostizala i 26-27 stepeni - rekao je meteorolog Đorđe Đurić.

Najtopliji prvi februar u Beogradu, do sada je registrovan 2018. godine sa 16,6 stepeni, dok je samo malo hladnije bilo 2000. godine - 16,2.

Međutim, početak februara je nekad znao da bude i bukvalno leden. U novije vreme pamtimo 1.2.2012. sa maksimalnom temperaturom od -5,2, ali i sa velikom količinom snega.

Ipak, rekord je na ovaj datum zabeležen 1929. godine kada je u najtoplijem delu dana bilo minus 17!

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.