KIŠURINA, SNEG I LED U SRBIJI SVE DO VIKENDA: Sledi nam veliki preokret, evo šta nas tek čeka!
Kiša u Srbiji / Ilustracija, Foto: Beta / Miloš Miškov

vremenska prognoza

KIŠURINA, SNEG I LED U SRBIJI SVE DO VIKENDA: Sledi nam veliki preokret, evo šta nas tek čeka!

Minimalne jutarnje temeprature početkom naredne nedelje kretaće se uglavnom od 10 do 13 stepeni

Objavljeno:

Temperature u prehodnim danima bile su iznad proseka za ovo doba godine, Miholjsko leto zakucalo je na vrata Srbije krajem oktobra meseca, a onda odjedanput usledio je hladan tuš, i temperature niže za čak 10 stepeni u odnosu na prethodne dane.

Tokom narednih dana do vikenda, očekuje se oblačno, mestimično sa slabom kišom, dok na visokim planinama može doći i do pojave kratkotrajnog snega, međutim već za vikend možemo se radovati ponovnom suncu i lepom vremenu.

Na krajnjem severu Vojvodine biće uglavnom suvo vreme bez padavina. Maksimalne temperature kretaće se od 8 do 12 stepeni. U glavnom gradu, ipak će doći do pojave kiše i maksimalne temeprature kretaće se od 8 do 9 stepeni, dok se krajem dana očekuje prestanak padavina.

Duvaće slab i umeren vetar, severni i severoistočni, uveče u skretanju na istočni i jugoistočni.

- U petak nas očekuje slična temepratura kao i prethodnog dana, sa temperaturama od 8 do 12 pri čemu će biti promenljivo oblačno, hladno, ali uglavnom suvo. Tek ponegde na jugu očekuju se moguće slabije padavine - dodao je Đurić.

Takođe tokom petka doći će do postepenog razvredravanja, uz jačanje južnog i jugoističnog vetra.

Od subote očekuje se značajniji porast temperature. Biće uglavnom suvo sa sunčanim periodima i maksimalnim temperaturama od 14 do čak 22 stepena, pri čemu će nedelja biti nešto toplija.

- U košavskom području tokom vikenda duvaće pojačan jugoistični vetar, povremeno jak na jugu i sa olujnim udarima - dodaje Đurić.

Naredna nedelja obilovaće sunčanim danima, i temperaturama iznad 20 stepeni.

Za početak novembra očekuje se toplo vreme, dok će u utorak biti čak 25 stepeni, što je najviša temepratura u narednoj sedmici. Nakon toga biće prosečno toplo, iznad proseka za ovo doba godine, ali uz česta naoblačenja sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom.

- Južni vetrovi se očekuju tokom sledeće nedelje što je uticaj ciklona koji će zapravo doneti tople vazdušne mase. Prosečne temperature za ovo doba godine su uglavnom oko 13, 14, 15 stepeni dok će u Srbiji biti čak 20 - zaključio je Đurić.

Moguće je da će u ponedeljak, sa masimalnom temperaturom od 23 stepena, u centralnom delu Srbije doći do pojave slabije kiše, dok je zasigurno da je u utorak i sredu neće biti znatnijih pljuskova do povremenih naoblačenja. Minimalne jutarnje temeprature početkom naredne nedelje kretaće se uglavnom od 10 do 13 stepeni.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.