NEMOJ DA SE SEKIRAŠ MAMA, DRUGARI ĆE NAS ODBRANITI! Tatjani i njenom sinu preti ULICA! OVOG PUTA DOLAZI  BRAVAR
Tatjana sa sinom, Foto: Filip Plavčić

VAPAJI!

NEMOJ DA SE SEKIRAŠ MAMA, DRUGARI ĆE NAS ODBRANITI! Tatjani i njenom sinu preti ULICA! OVOG PUTA DOLAZI BRAVAR

Novo iseljenje majke sa detetom zakazano je za 31.10.2019. godine, a Tanja ovog puta nije optimista!

Objavljeno:
Jelena Jovanović

Prinudno izvršenje, odnosno izbacivanje na ulicu, ponovo preti samohranoj majci Tatjani Aničić i njenom maloletnom sinu. Kako je ispričala za naš portal, policija, bravar i kombi za selidbu doći će ispred njenog stana 31.10. u devet časova kako bi je iselili.

Trebaće mi Božja pomoć da se odbranim jer dolaze u punom sastavu da me isele. Osećam se jako loše, nervozna sam, ozbiljno uplašena, sada već narušenog zdravlja. Zakazano nam je ročište dan ranije, ali obzirom na prethodne opstrukcije ne polažem previše nade u to, kaže očajna Tatjana za Espreso.

Naime, u julu prošle godine je pokušaj policije i izvršitelja da ih izbace bio sprečen, a samohrana majka koja živi sa maloletnim sinom je uspela da zadrži krov nad glavom.

foto: Filip Plavčić

Ova majka i njen sin sada opet moraju da se mučki bore za svoj dom. Ukoliko izvršitelji uspeju u svojoj zamisli, sledi im ulica. Kaže kako sve ovo već dugo traje pa joj se "strah sada već uvukao u kosti".

Ne samo njoj, već i njenom sinčiću koji kad god čuje sirene i policiju pita mamu da li će ih "čike sada izbaciti na ulicu".

foto: Filip Plavčić

Boromir, njen šestogodišnji sin živi u strahu, ali je u skladu sa godinama, veći optimista nego mama.

Boromir je dobro, poznata mu je ova situacija, on mene teši da će sve biti dobro, da će nas "drugari" i ovog puta zaštititi i odbraniti, jako je borben, ali ja sve više tonem, tvrdi majka.

Podsećamo, on je prošle godine napravio sopstvene "barikade" od kamiončića koje i danas stoje jer se dete plaši da će ostati bez krova nad glavom.

- Plašim se, ali znam da će mi moji drugari pomoći i da neće ostaviti moju mamu i mene, rekao je tada Boromir.

foto: Filip Plavčić

Tanja kaže kako će je jedna njegova rečenica pratiti dok je živa.

Boromir je video beskućnika ispred kuće kako traži stvari po kontejneru i pitao me je "mama hoćemo i mi da jedemo iz kontejnera kad nas čike izbace"? Ta rečenica mi je slomila srce, zaista, kaže Tatjana.

Podsećamo, Tatjana se nalazi u ovoj situaciji zbog odluka sudije prvostepenog suda, kojima nije poštovao rešenje Apelacionog suda.

Dovedena sam u situaciju da budem prinudno iseljena iz stana 19. jula 2017. godine. Samohrana sam majka šestogodišnjeg dečaka. Od ostavštine moga oca 2007. god. kupila sam stan u kojem živim sa sinom. Sve do avgusta 2016. imali smo uobičajen život sa svakidašnjim problemima, a onda mi se u jednom trenutku ceo svet srušio - na vrata su nam zakucali privatni sudski izvršitelj i policajac sa izvršnom sudskom odlukom o iseljenju moga sina i mene iz našeg stana, rekla je tada Tatjana Aničić.

foto: Filip Plavčić

Ona do tog trenutka nije bila obaveštena niti upozorena da se bilo koji spor vodi u vezi sa njenim stanom, niti da je imala bilo kakva saznanja zbog kojih bi strepela po tom pitanju.

Jasno sam to rekla izvršitelju i svima koji su bili tamo, te sam naglasila da ja nemam kuda da odem sa detetom i stvarima. Zahvaljujući obzirnosti službenih lica to izvršenje je odloženo, ali mi je jasno stavljeno do znanja da će sledeće njihovo pojavljivanje značiti i moje sigurno iseljenje. Odmah nakon toga počela sam da kopam gde god sam znala u potrazi za informacijama povodom ove, za mene, katastrofalne situacije, objasnila je ranije.

Naime, kako tvrdi, bivši vlasnik njenog stana je pokrenuo parnični postupak protiv investitora i uspeo je da nju, kao zainteresovano lice, ne uključi u spor i na taj način dobije presudu u svoju korist te da povede izvršni postupak iseljenja.

Bivši vlasnik stana u kojem sada živi je 2007. sačinio ugovor o razmeni ovog stana sa investitorom zgrade za drugi stan. Tako da je ona ovaj stan kupila od investitora koji je nakon te razmene ponovo postao vlasnik stana. To je sve obavljeno u istom danu sa overnim brojevima ugovora jedan za drugim što može da ukazuje na to da su sve zainteresovane strane znale da se stan odmah nakon razmene prodaje Tatjani.

foto: Filip Plavčić

Ovim sam ja kao savestan kupac sklopila kupoprodajni ugovor sa vlasnikom. U prilog tome govori i činjenica da kao meru zaštite u ugovoru o razmeni jasno stoji da ukoliko investitor ne izvrši odredbe ugovora onda će obeštetiti drugu stranu (bivšeg vlasnika mog stana) drugim stanom, a ne vratiti u prvobitni stan, jer taj stan tog istog dana je prodat meni. Znači da se od prvog trenutka znalo da ja kupujem stan i svi su bili saglasni sa time. Bivši vlasnik nije u potpunosti realizovao razmenu i on 2009. pokreće parnični postupak protiv investitora u nameri da poništi ugovor o razmeni i na taj način ponovo dođe u posed stana koji sam ja već kupila, priča očajna Tanja.

foto: Filip Plavčić

Kako nam je rekla, tokom te parnice investitor koji je bio u statusu tuženog je u podnescima odgovora na tužbu i kasnije žalbe na doneto prvostepeno rešenje jasno predočio sve činjenice po pitanju ugovora o razmeni i obavestio sud da je ona kupila taj stan istog dana nakon potpisivanja ugovora o razmeni.

Na osnovu toga, Apelacioni sud ukuda prvostepeno rešenje i daje uputstva da je tužilac (bivši vlasnik) u obavezi da sudu dokaže da je tuženi (investitor) vlasnik i da je u državini nepokretnosti koju traži da mu se preda - odnosno njenog stana.

foto: Filip Plavčić

Nakon svega, izvršitelj joj je rekao da će sačekati pravosnažnost privremene mere, a samo iseljenje je tada sprečeno.

Ipak, novo iseljenje majke sa detetom zakazano je za 31.10.2019. godine, a Tanja ovog puta nije optimista.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.