POVERENICA ZA ZAŠTITU RAVNOPRAVNOSTI O LGBT POPULACIJI! Situacija je malo bolja, ali se i dalje OMALOVAŽAVAJU
Brankica Janković, Foto: Petar Lazović

OGLASILA SE

POVERENICA ZA ZAŠTITU RAVNOPRAVNOSTI O LGBT POPULACIJI! Situacija je malo bolja, ali se i dalje OMALOVAŽAVAJU

Iako je dosta toga urađeno ona je naglasila da i dalje treba raditi na unapređenju pravnh propisa

Objavljeno:

Prethodnih godina napravljeni su pomaci kad je reč o položaju LGBT populacije, ali oni se i danas suočavaju sa velikom socijalnom distancom i nerazumevanjem, a u pojedinim medijima su i dalje izloženi omalovažavanju i uvredljivom govoru, rekla je poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković uoči predstojeće Parade ponosa.

Ona je rekla da očekuje da će Parada proteći u dobroj atmosferi i navela da će zaposleni u instituciji i ove godine prisustvovati ovom događaju, navodi se u saopstenju poverenice.

Janković je rekla da Povereniku za zaštitu ravnopravnosti stižu pritužbe za diskriminaciju LGBT osoba, ali je činjenica je da je veliki broj onih koji ne prijavljuju slučajeve nasilja i diskriminacije, zbog straha od stigmatizacije.

Iako je dosta toga urađeno ona je naglasila da i dalje treba raditi na unapređenju pravnh propisa kako bi se ostvarile jednake pravne mogućnosti za sve građane i građanke naše zemlje.

U okviru aktivnosti u nedelji pred Paradu ponosa poverenica Janković razgovarala je sa Fredom Trijem, istaknutim aktivistom LGBT Stounvol revolucije, koja se u Njujorku dogodila pre 50 godina, kao prvi masovni svetski pokret za prava LGBT osoba.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.