U BEOGRADU SE NA OVOJ OPŠTINI DESILO 40 PROVALA U JEDNOM DANU?! Upadali su u kuće i krali SVE ŠTO NAĐU, pazite se
Upadali su u kuće i krali SVE ŠTO NAĐU, Foto: Profimedia

građani uplašeni

U BEOGRADU SE NA OVOJ OPŠTINI DESILO 40 PROVALA U JEDNOM DANU?! Upadali su u kuće i krali SVE ŠTO NAĐU, pazite se

Sugrađani su očajni, jer kako kažu, ni u svojim domovima više nisu bezbedni

Objavljeno:

Lopovi haraju Beogradom!

Ekipa našeg portala razgovaral je sa sugrađankom čiji je stan bio na meti lopova. Naime, naša sagovornica (ime poznato redakciji) živi na Bežanijskoj kosi, a lopovi su u njen stan ušli kroz prozor.

Na svu sreću žena tu noć nije bila u stanu, ali stres koji je doživela nakon što je videla da joj je čitav dom ispreturan, te da je bila na meti kradljivaca, neće lako zaboraviti.

- Te noći sam spavala kod ćerke koja živi u zgradi preko puta moje. Moj stan je u prizemlju, pa pretpostavljam da im je bilo lako da uđu. Kada sam narednog jutra došla ostala sam u čudu. Bukvalno sve je bilo ispreturano. Jako sam se uplašila i odmah pozvala policiju. Čak su mi u svu garderobu izvadili iz plakara, svi džepovi su bili izvrnuti. Čini mi se da ništa nisu ukrali, ali nisam sigurna. Ja novac ne držim u stanu, a zlato nemam - priča naša sagovornica i dodaje:

- Kasnije sam saznala da su lopovi istu noć "operisali" u još jednom stanu u mojoj zgradi. Komšinici s prvog sprata su takođe upali i ukrali joj čitavu penziju. Žena je spavala i uopšte ih nije čula - objašnjava ona.

Naša sagovornica dalje navodi da su joj pripadnici MUP-a rekli da sumnjaju da će lopov ili lopovi biti pronađeni, jer se verovatno radi o profesionalcima, koji su pljačku pokušali, a u drugom slučaju i zvršili, sa rukavicama, te da nisu ostavili nikakve tragove za sobom koji bih ih otkrili.

- Ono što me je najviše uplašilo je što su mi policajci rekli da je tog dana na teritoriji Novog Beograda izvršeno više od 40 različitih krađa. Ne znam šta bi se sa mnom dogodilo da sam bila u stanu kada su upali. Verovatno bih umrla od šoka. Zadnje vreme je došlo kad se više ni u svojim domovima ne osećamo sigurno - kaže naša sagovornica.

Pitanje o tome da li su sve krađe za koje smo saznali i prijavljene nadležnima, pitali smo Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Iz MUP - a su za Espreso.co.rs rekli da je proverom u Policijskoj stanici Novi Beograd utvrđeno da je u periodu od 16. do 18. juna prijavljeno devet krađa.

Istina je da ljudi često ne prijavljuju sitne krađe, te da se tačan broj istih zapravo ne zna.

Ipak, jasno je da lopovi najčešće pribegavaju upadu u stanove ili kuće tako što preskoče terasu. U tom slučaju zaobilaze bavljenje ulaznim vratima u zgradu, pa u stan. Kada preskoče terasu u stanu su već za nekoliko sekudni, o čemu svedoči i priča naše sagovornice.

Ali, ne treba očajavati, jer načini zaštite postoje. Možete ugraditi alarm ili staviti rešetke na prozore, a to naročito važi za one koji žive na prvom spratu ili prizemlju, jer su ti stanovi najugroženiji. I krađu uvek prijavite nadležnim organima!

BONUS VIDEO: UČENICI ŠKOLE DRINKA PAVLOVIĆ SU PRIMER SVIMA: Prave kolače za Andreja, kako bi sakupili novac za lečenje! (VIDEO)

(Espreso.co.rs / M.B.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.