DOBRILA SE VRATILA IZ IZGNANSTVA! Dragoceni BELOGLAVI SUP PONOVO U SRBIJI (FOTO)
Ona se prošlog proleća  izlegla na liticima Uvca, a krajem 2018. pronađena je iznemogla i promrzla na jugu Turske, Foto: Espreso.co.rs, Ministrastvo za zastitu zivotne sredine

nakon uspešnog oporavka

DOBRILA SE VRATILA IZ IZGNANSTVA! Dragoceni BELOGLAVI SUP PONOVO U SRBIJI (FOTO)

Dobrila je pronađena u Turskoj početkom decembra prošle godine, vratila se danas u 15 časova

Objavljeno: 16:14h

Beloglavi sup Dobrila sa Uvca koja je pronađena u Turskoj početkom decembra prošle godine, sletela je danas u 15 časova na beogradski aerodrom " Niklola Tesla".

Jedinka beloglavog supa iz kolonije u Specijalnom rezervatu prirode „Uvac“ pronađena je u Turskoj, i nakon njenog uspešnog oporavka vratila se u Srbiju.

Beloglavi sup Dobrila vratila se u Srbiju
Beloglavi sup Dobrila vratila se u Srbiju foto: Espreso.co.rs

Ministar zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Goran Trivan i ambasador Republike Turske u Srbiji Taržu Bilgič obratiće se na konferenciji za novinare povodom povratka jedinke beloglavog supa u Srbiju, 12. aprila 2019. godine u popodnevnim časovima u VIP salonu Aerodroma „Nikola Tesla“, Aerodrom Beograd 59, Beograd.

1 / 2 Foto: Espreso.co.rs

Ona se prošlog proleća izbegla na liticima Uvca, a krajem 2018. pronađena je iznemogla i promrzla na jugu Turske. Iako je ozdravila u međuvremenu, i to dovoljno da je mogla da poleti i odleprša u slobodu – nije htela.

1 / 2 Foto: Ministarstvo za zaštitu životne sredine

Beloglavi sup „Dobrila“ će na aerodromu proći neophodnu carinsku i veterinarsku proceduru, a zatim biti upućena u Specijalnom rezervatu prirode „Uvac“.

Kako saznajemo, Dobrila neće moći da leti i boraviće u kavezu neko vreme.

1 / 3 Foto: Espreso.co.rs

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.