ŠUHRINI JECAJI ODZVANJALI SU POTOČARIMA! Ova majka je u Srebrenici pokopala trećeg sina, a njene suze pred našim kamerama POKAZUJU BESMISAO RATA (VIDEO)
Foto: Espreso.co.rs

pretužno

ŠUHRINI JECAJI ODZVANJALI SU POTOČARIMA! Ova majka je u Srebrenici pokopala trećeg sina, a njene suze pred našim kamerama POKAZUJU BESMISAO RATA (VIDEO)

A nije moralo biti tako

Objavljeno: 00:04h
Suzana Trajković

O stravičnom zločinu koji se dogodio u Srebrenici 1995. godine s početkom ovog jula govorilo je još 35 zelenih tabuta.

Porodice su se, 11. jula ove godine poslednji put opraštale od svojih najmilijih.

Suze i jecaji odzvanjali su Potočarima, a među najglasnijima bila je jedna stara majka. Stara gospođa, Šuhra, ovde je pokopala trećeg sina.

- Danas ovde kopam trećeg sina. Njegove kosti su pronašli pre dve godine, ali tu nisu bile sve. Zato smo malo sačekali, ali više nisam mogla.

Nije joj bilo bitno šta je unutra, već gde će smestiti stradalog mezimca.

- Moj sin, Hazret Kadrić stradao je gore u šumi 1995. godine. Rođen je 1972. godine, imao je samo 23 godine kad je ubijen. Danas bi bio odrastao čovek, a ja evo njegove kosti kopam danas ovde - govorila je uplakana majka pored tabuta u kojem su se nalazi posmrtni ostaci njenog sina.

Video snimak suza, ali i bolne ispovesti ove majke možete pogledati ovde:

Redakcija portala Espreso posetila je početkom jula područje u okolini Srebrenice, u kojem su u toku rata u Bosni počinjeni užasni ratni zločini, i na srpskoj i na muslimanskoj strani. Objavljujemo priče obe strane, i dalje s jednom jasnom porukom: žrtava, i to nedužnih, je bilo i sa jedne i sa druge strane. Huškači su nas zavadili, a mnogi nedužni su pobijeni. Porodice su zavijene u crno, a duše dve naroda ubijene.

I do toga nikada nije trebalo da dođe.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.