SITONIJA, POLUOSTRVO IZ SNOVA! Posle nje sve drugo će vam biti dosadno! (INTERAKTIVNA MAPA)
Foto: Profimedia, espreso.co.rs

ne znate gde na letovanje?

SITONIJA, POLUOSTRVO IZ SNOVA! Posle nje sve drugo će vam biti dosadno! (INTERAKTIVNA MAPA)

Ove godine možete da se uputite u pravcu ovog egzotičnog poluostrva, garantujemo da se nećete pokajati

Objavljeno:

Za restorane u Neos Marmarasu vam moramo reći da su nešto skuplji u odnosu na one u drugim delovima poluostrva. Ukoliko ste ljubitelj fensi atmosfere, a više cene vam ne predstavljaju problem, posetite Okialos, koji se nalazi u samom centru. Restoran je zaista dobar, a poznat je po veoma ukusnim ribljim specijalitetima.

KOJE SU NAJBOLJE PLAŽE, GDE JE NAJBOLJE NAĆI SMEŠTAJ? Ako letujete na Lefkadi, ovde su sve informacije! (INTERAKTIVNA MAPA)

Ako ste više raspoloženi za mirno mesto, uputite se u restoran Petros. Nalazi se u mirnom delu Neos Marmarasa, blizu centra. Kada krenete u centar iz pravca stadiona ulicom koja vodi pored samog mora do centra, nakon 150 metara od plaže ugledaćete restoran. Divna, mirna, romantična atmosfera, ukusna hrana i ambijent koji je upotpunjen preddivnim pogledom na more, naročito ako se zadesite u vreme zalaska sunca. Pored sveže ribe koja je i njegov zaštitni znak, dobra je i salata Petros i bujurdi.

Ako ste raspoloženi za slatki obrok, najbolje palačinke u Neos Marmarasu su u palačinkarnici Bro u glavnoj ulici.

Omiljeno mesto za giros u Neos Marmarasu je Alcano, koji se nalazi u glavnoj ulici. Zaista je dobar, ali je velika mana ovog mesta gužva, pa ako ste mnogo gladni, možda je bolje da probate giros negde drugde, jer se u Alcanu ova grčka đakonija čeka i po pola sata.

Ako vam se jede pica, za najbolju na Sitoniji važi picerija Nel Fuoko na samom šetalištu Nikitija. Najveća pica, prečnika 50 cm košta 17 evra, a dovoljna je za četvoro.

Približili smo se temi koju svi najviše volimo, a to su plaže. Srećom, na Sitoniji ima dosta lepih, pa barem po tom pitanju možete biti bez brige. U istočnom delu uglavnom ćete naići na zavučene plaže kojima prilaz nije baš najpristupačniji, budući da se uglavnom radi o zemljanim putevima. Ali zato ukoliko se upustite u ovu pustolovinu potrage za plažama, zaista nećete ostati razočarani, jer Sitonija zaista ima šta da ponudi.

SRBI NAVALILI NA STANOVE U GRČKOJ: Garsonjere na Halkidikiju su gotovo DŽABE! Od ovoga može biznis da se napravi! (FOTO)

Orange beach je najpoznatija plaža na Sitoniji. Nalazi se na istočnoj obali ostrva, relativno blizu Sartija. Svojom neverovatnom bojom vode, koja se najbolje može opisati kao mlečno plava, i neobičnom konfiguracijom terena, ova plaža zaslužuje da se upustite u avanturu i barem jednom je posetite. Nećemo vas lagati, u jeku sezone na njoj zaista zna da bude gužva, pa se psihički pripremite na to.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.