ŠMINKANJE, NOKTI, DIZAJN SAJTOVA! Ovo su kursevi koji vam za "male pare" donose VELIKU ZARADU!
Foto: Filip Plavčić, Dragan Udovičić, Shutterstock, Thinkstock

aktiviraj se!

ŠMINKANJE, NOKTI, DIZAJN SAJTOVA! Ovo su kursevi koji vam za "male pare" donose VELIKU ZARADU!

Predstavljamo vam kurseve koji ne koštaju puno, a sa kojima može lepo da se zaradi

Objavljeno:

NE PERITE ODEĆU, JEDITE POSNU HRANU! Koji običaji prate današnje svece, Ćirila i Metodija? (VIDEO)

Što se zarade od ovog zanata tiče, podsetićemo vas da jedno izlivanje notiju košta oko 1.700 dinara, da vam ne treba ni dva sata to da uradite, i da se korekcije vrše jednom mesečno. To znači da ćete imati stalne mušterije, a sa njima i stalni izvor prihoda.

S druge strane časove jezika i nauka širom Beograda nude i za 500 dinara, dakle 3 puta manje.

Sledeći kurs je takođe zanatskog tipa, i njemu se mora posvetiti malo više vremena, ali je dobrobit svakako velika - frizer. On je možda i isplativiji od prethodnog, budući da svi odlaze kod frizera, i muškarci i žene, i da ćete uvek imati pune ruke posla. Činjenica je da mu treba posvetiti malo više vremena, ali dobrobit je zasigurna.

foto: Shutterstock

Cene i ovih kurseva su "šarene", ali većina njih će se smestiti u raspon između 15.000 i 35.000 dinara. Traju od 150 časova, što je 2 meseca, do 6 meseci. Postoje kursevi koji zahtevaju da imate više od 500 sati radne prakse u salonu, kako bi vam dozvolili da izađete na ispit i dobijete sertifikat. Dobra stvar je to što je taj sertifikat međunarodno priznat.

Ovo je zaista zanimanje koje vam može obezbediti jako lepu zaradu.

ŠTA SMETE DA PONESETE NA LETOVANJE U GRČKU? Ove stvari će vam oduzeti na granici!

Zadržaćemo se još malo kod "ženskih" zanimacija, i popričati o kursu profesionalnog šminkanja. Oni spadaju u jeftinije, i za oko 10.000 dinara i nešto izdvojenog vremena, moći ćete da se obučite i za ovaj posao. Ciljna grupa je malo sužena, budući da se samo pripadnice nežnijeg pola šminkaju, i da to obično rade same, pa će im vaše usluge biti potrebne samo u specijalnim prilikama. Ali, ukoliko razmišljate o otvaranju kozmetičkog salona, nije na odmet i u šminkanju da se obučite.

foto: Thinkstock

Ukoliko ste kreativni i više volite da vreme provodite ispred računara, nije loša ideja da se posvetite grafičkom dizajnu. Kao grafički dizajner moći ćete da pravite logotipe, vizitkarte, flajere, brošure, memorandume, naslovne strane časopisa, tapete, bilborde, banere, da retuširate fotografije… Priznaćete, to su sve veštine koja se danas u velikoj meri koriste.

foto: Filip Plavčić, Ilustracija

Što se cena tiče, kurs grafičkog dizajna ne izdvaja se od ostalih. Cene variraju od 10.000 do 20.000 dinara, a i u ovom slučaju naišli smo na sjajne popuste.

Nadamo se da smo vas naveli da razmišljate o ovim temama i da se pokrenete u pravcu rada na sebi. Svakako, želimo vam puno sreće u nalaženju posla.

(Biljana Acković)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.