ŠMINKANJE, NOKTI, DIZAJN SAJTOVA! Ovo su kursevi koji vam za "male pare" donose VELIKU ZARADU!
Foto: Filip Plavčić, Dragan Udovičić, Shutterstock, Thinkstock

aktiviraj se!

ŠMINKANJE, NOKTI, DIZAJN SAJTOVA! Ovo su kursevi koji vam za "male pare" donose VELIKU ZARADU!

Predstavljamo vam kurseve koji ne koštaju puno, a sa kojima može lepo da se zaradi

Objavljeno:

Kriza je zavladala Srbijom i, čini se, na planira da ode skoro. Poslova ima, ali kakvih? Pojava da fakultetski obrazovani ljudi rade poslove koji im nisu u struci postala je normalna pojava. Tako često srećemo konobare, radnike u marketima i slično, koji su diplomirani filolozi, novinari, veterinari... Uostalom, svima nam je poznat slučaj doktorke koja radi u pekari, i koja još uvek nije uspela da se zaposli u struci.

To nas je navelo na razmišljanje o temi kurseva. Postoji niz zanimanja kojima možete profesionalno da se bavite, prethodno završivši kurs za relativno kratko vreme. Postavlja se pitanje koliko koštaju ti kursevi i koliko traju.

SRPKINJE ZALUĐENE CRNOM MASKOM! Da znaju koju supstancu sadrži, više je nikad ne bi stavile na lice! (VIDEO)

Situacija je sledeća: kurseva ima raznih - od onih "sumnjivog" kvaliteta, gde vas za 3 dana "nauče" svemu što treba da znate, do ozbiljnih škola, koje bi trebalo da vas zaista okrepe neophodnim znanjima.

Tako se možete obučiti u manikirskim veštinama za oko 6.000 dinara, koliko košta jedan od jeftinijih i kraćih kurseva iz ove oblasti. Razgovarali smo sa jednom devojkom koja je završila ovaj kurs koji je trajao 6 dana:

- Za to vreme su nam pokazali sve. Modeli za vežbanje smo bili jedni drugima, tako da smo imali samo jednu priliku da u praksi probamo to što smo naučile. I to je bilo sve - oni su nam sve pokazali, mi smo probale, i to je to. Ja sam stekla pojam o tome kako se posao radi, ali morala sam još mnogo da vežbam kako bih stekla rutinu - otkriva ona.

foto: Print Screen Instagram

Pored instant kurseva, ima i ozbiljnih škola, čiji kursevi traju i po 3 ili 6 meseci, odnosno 240 radnih sati, čija se praksa odvija u kvalitetnim salonima, i koji će vas zaista naučiti kako da radite.

Podrazumeva se da su ovi kursevi skuplji, ali razlika u ceni i nije naročito velika. Tako za jedan kvalitetan kurs manikira, pedikira i nadogradnje noktiju, treba izdvojiti od 20.000 do 30.000 dinara. Ali, ovde se na nameće i jedna olakšavajuća okolnost, a to je da smo primetili da su u maju razni kursevi na sniženju. Nismo sigurni zbog čega su vlasnici odabrali baš maj, ali činjenica je da sniženja postoje.

Još jedna stvar na koju ne smete da zaboravite su sajtovi sa popustima. Na njima možete, pored putovanja i restorana, naći i razne kurseve po dobro sniženim cenama. Tako i kurs manikira, koji inače košta 20.000 dinara, može da se plati 6.500 dinara.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.