OGLASILA SE BOJANA, SRPKINJA IZ BEČA KOJA POZNAJE RUMUNKU SA SNIMKA: "Odmah sam je upozorila"
Žene sa snimka iz Beča, Foto: Kosmo, Austrijska Policija

POTRAGA ZA DANKOM ILIĆ

OGLASILA SE BOJANA, SRPKINJA IZ BEČA KOJA POZNAJE RUMUNKU SA SNIMKA: "Odmah sam je upozorila"

Danka Ilić nestala je 26. marta kod Banjskog Polja u Boru

Objavljeno:

Kada je bečka policija objavila poslednje saopštenje sa fotografijama sumnjivih žena i devojčice za koju se sumnjalo da je nestala Danka Ilić (2) na Fejsbuk grupi „ Balkanski ženski klub”, članica grupe Bojana S. se oglasila i rekla da poznaje ženu sa snimka.

Ona je napisala da je to njena koleginica Rumunka koja živi i radi u Beču, a da je to njena ćerkica, a ne nestala Danka Ilić. Ona je to potvrdila i u intervjuu za "Kosmo" portal:

"Želim da se Danka nađe živa i zdrava"

- Moja koleginica je za vikend otputovala u Vels sa svojom majkom i njenom dvogodišnjom ćerkom. Dok je bila tamo, saznala je da tragaju za njom u Beču zbog nestalog deteta iz Srbije. Iako je snimak bio mutan, ona se uplašila i otišla u policiju u Velsu. Očigledno je tamo nisu ozbiljno shvatili pa se je uputili na policiju u Beču. I tamo su je juče vratili kući kada je zatražila da pomognu da se zaštite ona i njena ćerkica. Međutim, kada su se danas u medijima pojavile fotografije na kojima se jasno vidi njeno lice, pozvala sam je i upozorila je. Bila je veoma uplašena jer nije lako kada nedužna osoba sazna da policija i građani intenzivno tragaju za njima zbog sumnje da su oteli dete - rekla je Bojana i dodala:

1 / 2 Foto: Printscreen/Kosmo

- Dobro poznajem ćerku moje koleginice, kao i njenu majku koja brine o detetu. Želim da se ovaj slučaj reši na najbolji mogući način, a to znači da se mala Danka nađe živa i zdrava i vrati kući. Volela bih i da pomognem koleginici da ne upadne u velike probleme - rekla je za "Kosmo" Bojana S.

Podsetimo, Danka Ilić nestala je 26. marta kod Banjskog Polja u Boru otkad traje potraga za njom. Za njom je raspisana i Interpolova poternica, a zbog njenog nestanka u Srbiji je prvi put aktiviran sistem "Pronađi me".

1 / 4 Foto: Zorana Jevtić, Društvene mreže

Austrijska policija rano jutros oglasila se novim saopštenjem o Danki i snimku dve Rumunke i isključena je bilo kakva povezanost Rumunki sa Dankom Ilić.

- Sada je razjašnjen identitet osoba sa slika i sa njima je uspostavljen kontakt. Na osnovu istrage i pratećih činjenica, veza između osoba prikazanih na objavljenim fotografijama i nestale devojčice iz Bora može se jasno i bez ikakve sumnje isključiti.

Bonus video:

00:22

VELIKI BROJ POLICAJACA TRAŽI MALU DANKU! Potraga ušla u 19. sat

(Espreso / Blic / Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.