PORED ZLATIBORA I TARE ZAVEJANA I GOLIJA: Preko 20 centimetara snega, OVA deonica još NIJE PROHODNA
Sneg na Goliji, Foto: RINA

vreme u srbiji

PORED ZLATIBORA I TARE ZAVEJANA I GOLIJA: Preko 20 centimetara snega, OVA deonica još NIJE PROHODNA

Sneg koji je napravio problem na putevima ka Zlatibooru i Tari, sada je pod kontrolom, i svi putevi su prohodni

Objavljeno:

Ivanjica - Оsim Zlatibora i Tare martovski sneg nije zaobišao ni planinu Goliju, na kojoj je napadao skoro 20 centimetara za nekoliko sati. Ipak, intenzivne snežene padavine nisu putarima zadale veće probleme.

- Kamioni od juče čiste deonicu Preko Brdo - Odrvraćenica, uspeli su da je održe prohodnom, i ono što nam je najvažnije nije bilo paralisanih automobila. I danas dežuraju ekipe putara, koje redovno posipaju agregate, kako bi smanjile mogućnost stvaranje poledice - kazao je z RINU, Vitomir Arsović iz ivanjičkih "Puteva".

Takođe, sneg koji je napravio problem na putevima ka Zlatibooru i Tari, sada je pod kontrolom, i svi putevi su prohodni.

- U jednom trenutku je bilo kritično na Borovoj Glavi, jer je u kratkom vremesnkom periodu na put napadalao oko 15 centimetara snega. Naše ekipe su se vrlo brzo angažovale, a šest kamiona čistilo je putne pravce, rekao je za Alen Mušanović ispred Puteva Užice i dodao da najavljene si niske temperature mogu na putevima da prouzrokuje poledic, stoga apeluje na vozače da na put ne kreću bez neophodne zimske opreme koja je obavezna.

Bonus video: Zlatibor sneg

00:26

Zlatibor sneg

(Espreso/RINA/Prenela: D.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.