PRAVI VREMENSKI ROLERKOSTER, NA ZLATIBORU 10 CM SNEGA: Neverovatan obrt, a u petak nas čeka novi temperaturni šok
Foto: Printscreen/RTS

vreme u srbiji

PRAVI VREMENSKI ROLERKOSTER, NA ZLATIBORU 10 CM SNEGA: Neverovatan obrt, a u petak nas čeka novi temperaturni šok

Kratkotrajni sneg se ujutro očekuje ponegde i u brdskim predelima jugozapadne, južne i jugoistočne Srbije

Objavljeno:

BEOGRAD - U Srbiji se danas očekuje oblačno i sveže vreme sa lokalnom kratkotrajnom kišom dok će na planinama padati sneg, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Kratkotrajni sneg se ujutro očekuje ponegde i u brdskim predelima jugozapadne, južne i jugoistočne Srbije. Duvaće slab i umeren vetar, u Vojvodini i na istoku Srbije povremeno i jak, zapadni i severozapadni.

Najniža temperatura kretaće se od dva do pet stepeni Celzijusovih, a najviša od 10 do 15 stepeni. Uveče i noću biće vedro.

U Beogradu danas promenljivo oblačno i sveže vreme, a kratkotrajna kiša se očekuje pre podne i sredinom dana.

Duvaće slab i umeren, zapadni i severozapadni vetar koji će uveče skrenuti ka jugozapadu i jugu. Najniža očekivana temperatura iznosiće od dva do četiri stepena celzijusovih, a najviša oko 14 stepeni.

Prolećni sneg u Srbiji

Niske temperature donele su, posle zemalja regiona, snežne padavine i u Srbiju. Zabelelo se u užičkom kraju, Zlatiboru, Tari, kao i u više mesta na KiM. Saobraćaj je zabranjen kamionima sa prikolicom preko Borove glave, Kadinjače, Tare, Mokre Gore.

Prolećni sneg padao je u užičkim krajevima. Mokar i krupan sneg počeo je oko podneva da pada na Zlatiboru i Tari.

Na Zlatiboru, mada su ekipe već na terenu, snega na kolovozu je bilo i do 10 centimetara. Kako RTS saznaje iz Puteva Užice, zabranjen je saobraćaj kamionima sa prikolicom preko Borove glave, Kadinjače, Tare, Mokre Gore. Nadležni apeluju na učesnike u saobraćaju da vožnju prilagode uslovima puta. Voćari strahuju da će ovaj teški, mokri sneg obrati rod sa tek procvetalih stabala.

Novi temperaturni šok u petak - iznad 20 stepeni u plusu

Sneg je padao i u više mesta na Kosovu i Metohiji. Problema u saobraćaju već ima u višim predelima kao što je put Peć-Kula-Rožaje.

Niske temperature donele su snežne padavine i u zemlje regiona. U planinskim predelima Slovenije palo je i do 15 centimetara snega. Zabelelo se i u Zagrebu i Banjaluci.

Stigao hladni front! Zabeleće se Srbija: Do ovog datuma nas čekaju temperaturne oscilacije.

Vreme narednih dana

Prema prognozi za narednih sedam dana, u utorak ujutro u većem delu zemlje prizemni mraz, a lokalno se očekuje i slab mraz na dva metra visine. U toku dana toplije uz naoblačenje sa jugozapada.

1 / 3 Foto: Printscreen/RTS

U utorak posle podne i uveče, kao i u sredu ponegde kratkotrajna kiša ili pljusak. U košavskom području i na planinama duvaće umeren i jak, a na jugu Banata i u donjem Podunavlju povremeno i olujni, jugoistočni i južni vetar.

U četvrtak umereno do potpuno oblačno, mestimično s kišom i lokalnim pljuskovima koji će ponegde biti praćeni i grmljavinom, uz slabljenje i skretanje vetra na severozapadni pravac.

Zatim pretežno sunčano, a novo naoblačenje sa kišom i lokalnim pljuskovima očekuje se u ponedeljak, 1. aprila uveče i tokom noći ka utorku 2. aprila.

Republički hidrometeorološki zavod najavio je u ponedeljak ujutru da nas do kraja marta u Srbiji čekaju temperaturne oscilacije i česte promene vremena.

Jaka i olujna košava će duvati i u sredu, 27. marta, a u četvrtak, 28. marta, će oslabiti, ali će jugozapadni vetar biti u pojačanju. Tokom dana biće toplije uz mestimičnu kišu i lokalne plјuskove sa grmlјavinom.

Od petka, 29. marta, do kraja meseca pretežno sunčano i toplo.

Pogledajte jutrošnje temeprature u 6 sati

Vreme
foto: Printscreen/RHMZ

Bonus video: BIĆE SNEGA U MARTU, ALI SAMO U OVIM PREDELIMA Meteorolog najavio zahlađenje: Srednji datum za POSLEDNJI SNEG je 21. mart

01:18

BIĆE SNEGA U MARTU, ALI SAMO U OVIM PREDELIMA Meteorolog najavio zahlađenje: Srednji datum za POSLEDNJI SNEG je 21. mart

(Espreso/RTS/Informer/Telegraf/Agencije/Prenela: D.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.