POČELA JE SEZONA PRIVATNIH ČASOVA, PRIPREMA ZA PRIJEMNI I POPRAVLJANJA OCENA: Roditeljima MUKA kad vide cene
Đaci i časovi, Foto: Aleksandar Jovanović Cile, Printscreen/Halo oglasi.rs

SKUPO, SKUPO, SKUPO

POČELA JE SEZONA PRIVATNIH ČASOVA, PRIPREMA ZA PRIJEMNI I POPRAVLJANJA OCENA: Roditeljima MUKA kad vide cene

Osnovci se trude se da se izbore što je moguće bolje sa nekim predmetima čiji zadaci uglavnom zadaju muku

Objavljeno:

Počelo je drugo polugodište u srpskim školama, a u ovom periodu učenici pokušavaju da ostvare što bolje rezultate i eventualno poprave ocene kojima se nisu baš proslavili u prvom polugodištu.

Sem toga, za oko tri meseca mali i veliki maturanti polagaće završni i prijemni ispit, te je ovaj period za njih posebno važan. Mnogi roditelji odlučuju se za privatne časove kako bi svojoj deci obezbedili što bolju pripremu za upis u željenu školu ili fakultet.

Osnovci se trude se da se izbore što je moguće bolje sa nekim predmetima čiji zadaci uglavnom zadaju muku, a to su najčešće matematika, srpski, engleski (ili neki drugi strani jezik), potom hemija, fizika, biologija...

Privatni časovi
foto: Printscreen/Halo oglasi.rs

Tim povodom odlučili smo da proverimo koliko koštaju usluge koje nude profesori i nastavnici.

Čas matematike u proseku je oko 1.500 dinara, ali cene variraju od 500 dinara po času, do 2.500 za dvočas. Takođe, na cenu utiče i način predavanja, a uglavnom su u ponudi onlajn časovi ili dolazak na kućnu adresu. Slične su cene časova fizike i hemije.

Čas srpskog jezika nešto je jeftiniji i prosečna cena je oko 1.200 dinara, dok su engleski ili neki drugi strani jezik od 800 do 2.000 dinara.

Oglasa ima dosta, ali mnogi profesori ne navode cenu svojih usluga, pa ih za više informacija morate kontaktirati.

Ukoliko uzmemo u obzir da će dete pohađati privatne časove makar dva puta nedeljno, što je minimum, na kraju meseca samo za jedan predmet to bi koštalo oko 15.000 dinara. To znači da ukoliko, primera radi, mali maturant pohađa dva predmeta kod dva različita profesora, roditelji na kraju meseca moraju odrešiti kesu sa čak 30.000 dinara!

1 / 10 Foto: Printscreen/Halo oglasi.rs

Profesori nude đacima časove uživo ili onlajn, uglavnom za sve uzraste i pripremaju ih za kontrolne i pismene zadatke. Osim profesora sa dugogodišnjim iskustvom, časove često drže i studenti završnih godina studija kojima ovaj vid prakse, ali i zarade dobo dođe.

Privatni časovi traju koliko i u školskim uslovima, 45 minuta, pa se uglavnom radi na principu dvočasa koji traje 90 minuta.

Takođe, neki profesori nude i časove od 60 minuta, a npr. vena časa iz matematike je u tom slučaju 1.000 dinara.

Dolazak na kućnu adresu skupji

Kao što smo već napomenuli, uglavnom svi profesori nude privatne časove onlajn, putem skajpa, zuma i sl, ali cene su nešto veće ukoliko dolaze na kućnu adresu.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video: 26 DECE OD 27 UKAZUJE DA SE PLAŠE TE NASILNICE Igor Novaković: Radili su joj sociometriski test, ŠKOLA NIJE PREDUZELA MERE

02:03

26 DECE OD 27 UKAZUJE DA SE PLAŠE TE NASILNICE Igor Novaković: Radili su joj sociometriski test, ŠKOLA NIJE PREDUZELA MERE

(Espreso/D.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.