MAJKA POBESNELA KADA JE ČULA ŠTA JE UČITELJICA URADILA: Rad đaka iz Srbije zbog OVOGA nije vredeo ništa!
Učenik, Foto: Tanjug

problemi u školi

MAJKA POBESNELA KADA JE ČULA ŠTA JE UČITELJICA URADILA: Rad đaka iz Srbije zbog OVOGA nije vredeo ništa!

Ona je fotografije dečakovog crteža za čitalačku značku objavila na Twitteru što je pokrenulo salvu komentara

Objavljeno:

"Zašto je forma iznad suštine", zapitala se jedna majka kada je videla učiteljicinu poruku ispod rada za koji se njen sin veoma potrudio. Naime, iako je ovaj mališan ispunio sve zadatke, učiteljica je zahtevala da jedan deo ponovi što je majku pomalo i razbesnelo.

Kako bi upotpunio svoj rad, prvačić je odlučio da crtež ukrasi ponekim stikerom i dodatno oživi svoj domaći zadatak. Pustio je mašti na volju. Međutim, učiteljica je zahtevala da odlepi sličice i ponovo nacrta crtež za koji se, kako kaže majka, veoma potrudio, a čitalački dnevnik izrađivao je ceo raspust.

Ona je fotografije dečakovog crteža za čitalačku značku objavila na Twitteru što je pokrenulo salvu komentara, a svi su bili pozitivno umereni na dečakov trud i rad, a posebno na rukopis.

- Forma iznad suštine svuda, pa tako i od čitalačke značke, umesto da prvačiće motivišu na čitanje, napraviše pravo maltretiranje. Ukratko, radio je ceo raspust vredno, da bi mu sad rekli da mora da odlepi stikere i nacrta nove crteže ispod, a ne pre utiska o delu - napisala je ova majka.

Kako kaže, radionicu su držale učiteljica i bibliotekarka poslednje nedelje raspusta, ali nažalost njen sin nije mogao da prisustvuje radionici, što ga nije sprečilo da se čitavog raspusta trudi.

- Nisam mama smaračica, nije moje sunce jedino i najdivnije na svetu, ali baš se potrudio, suštinu je savladao.

Svima je poznato da ovo nije obavezan školski zadatak, već vannastavna aktivnost koju biraju učenici koji vole da čitaju, a majka kaže da njen sin ima malu biblioteku kod kuće, obožava da čita i piše, a već zna i ćirilicu i latinicu. On je član i biblioteke i mislila je da će ova čitalačka sekcija biti idealna za mališana. Međutim, sada smatra učešće u vannastavnim aktivnostima uzaludnim, jer očigledno su ovog mališana komentari demotivisali.

- Nacrtao je crteže, prepisao pesme, razmislio i napisao svoje utiske, sve sam uz moje motivišuće dežurstvo pored njega i sad ga još i teraju da prepravlja. Šta se tačno time postiže i koji je smisao ne znam, ali znam da se više neće petljati u te vannastavne gluposti...Čemu?!

- Opet lečenje nečijih glupih kompleksa na malim kičmama. Ali da, do mamika i tatika je - napisala je ona razbesnelo.

Mnogo ljudi videlo je objavu ove majke, a svi su bili oduševljeni dečakovom urednošću i rukopisom, međutim, učiteljica ipak ima drugačije mišljenje.

- Pa ovo je odlično! Divan rukopis, crtež, sve! Deci treba davati konstruktivne kritike kada im ima mesta, ali ovo je stvarno divan rad! Na žalost u Srbiji samo gledaju kako da deci a i odraslima ubiju entuzijazam! - napisao je neko i pohvalio dečaka.

- Učiteljica i njemu i meni govori da je neuredan, ako mi veruješ, a ja stvarno ne vidim problem - odgovorila je mama.

Iako je učiteljica zahtevala da se rad ponovi, mama je sinu rekla da ništa ne ispravlja, jer se oko ovoga jako potrudio.

- Kaže nije mu teško opet da crta, ali mi je žao koliko nisu fer i koliko će ga tim glupostima tek demotivisati kako školovanje odmiče - napisala je mama.

Ona je dodala da se iznervirala jer učiteljica i bibliotekarka nisu umele da prepoznaju trud i posvećenost.

- Ne znaju da pohvale, nego insistiraju na nekim formalnostima. Okej, neka nastavi dalje tako kako su rekli, ali da radi ispočetka?! Ovde ima da se potrudiš da budeš uprosečen ili te neće biti - zaključila je ona.

Bonus video:

09:55

Nastava u školama normalizovana: Evo šta kažu stručnjaci

(Espreso/Telegraf.rs/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.