DANAS KREĆE PRIJAVA ZA BESPLATNU PRIPREMNU NASTAVU ZA ZAVRŠNI ISPIT U STAROM GRADU: Jedna stvar je obavezna
Foto: Dragana Udovičić

OBRATITE PAŽNJU

DANAS KREĆE PRIJAVA ZA BESPLATNU PRIPREMNU NASTAVU ZA ZAVRŠNI ISPIT U STAROM GRADU: Jedna stvar je obavezna

Počev od 24. februara svakog vikenda biti organizovani časovi iz srpskog jezika i matematike, a od maja iz prirodnih, odnosno društvenih predmeta koje učenici biraju kao treći test

Objavljeno: 08:49h

Prijave za besplatnu pripremnu nastavu za polaganje završnog ispita, namenjenu učenicama osmog razreda, a u organizaciji Gradske opštine Stari grad, počinju danas i traju do 21. februara.

Predsednik GO Stari grad Radoslav Marjanović izjavio je za Tanjug da je do sada program pohađalo 600 učenika osnovnih škola u opštini Stari grad, koji su ostvarili zavidne rezulatate na završnim ispitima.

"Pripremna nastava počinje već 24. februara. Broj mesta nije ograničen, a roditelji decu mogu da prijave u Uslužnom centru opštine, ulaz je iz Nušićeve, do 21. februara", rekao je Marjanović.

Potrebno je na uvid doneti đačku knjižicu deteta, a pravo da se prijave imaju sva deca iz opštine Stari grad, kao i ona koja pohađaju osnovnu školu na teritoriji te opštine.

Prijemni ispit
foto: Beta / Milan Obradović

Radno vreme Uslužnog centra je radnim danima od 8 do 16 časova.

"Mi kao opština osluškujemo potrebe građana i naših učenika i zbog toga svake godine organizujemo ovaj program, a povećanje broja učenika koji ga pohađaju pokazuje da je kvalitetan i dobro osmišljen", kaže Marjanović.

Počev od 24. februara svakog vikenda biti organizovani časovi iz srpskog jezika i matematike, a od maja iz prirodnih, odnosno društvenih predmeta koje učenici biraju kao treći test.

Osnovna škola, škola, Učionica, djaci, Đaci
foto: Zorana Jevtić

"Nastava je koncipirana u 13 vikenda, a držaće se 52 dvočasa iz srpskog jezika i 52 dvočasa iz matematike", rekla je za Tanjug Jadranka Milošević iz Centra za obrazovanje i kulturu.

Navela je da su časovi organizovani u dve grupe i da prva grupa radi od 9 do 12 časova, a druga grupa od 13 do 16 časova.

"Uglavnom bude više od 65 učenika u jednoj grupi", navela je Milošević.

Bonus video:

01:32

Upis na fakultete, ovo su najtraženiji smerovi

(Espreso/Telegraf/E.B./Agencije/Prenela: N.J.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.