SLIKAR SLAVA MARKANI POKLONIO SVOJE DELO PRIJATELJU OBOLELOM OD MELANOMA: Kupac bi pomogao LEČENJU Momira Dodića!
Momir i Slava, Foto: Privatna arhiva, Budi human, prinstcreen/instagram/slavamarkani

1613 NA 3030

SLIKAR SLAVA MARKANI POKLONIO SVOJE DELO PRIJATELJU OBOLELOM OD MELANOMA: Kupac bi pomogao LEČENJU Momira Dodića!

Da se u nevolji prijatelj prepoznaje, dokazao slikar Slava Markani koji je Momiru Dodiću poklonio sliku u nadi da će je neko otkupiti i na taj način Dodiću obezbediti sredstva za lečenje

Objavljeno:

Slikar Slaviša Marković iz Jagodine, poznat pod umetničkim imenom Slava Markani, svom prijatelju, policajcu Momiru Dodiću (48) koji boluje od malignog melanoma, poklonio je sliku u nadi da će je neko otkupiti i na taj način Dodiću obezbediti sredstva neophodna za skupe terapije.

Momir je pre šest godina primetio promenu mladeža na desnoj potkolenici. Početkom avgusta 2023. godine dolazi do gnojenja opisane promene kada se Momir prvi put javio lekaru a nakon izvršenog pregleda urađena je operacija prilikom koje je ustanovljeno da je reč o malignom melanomu (C43.7 zloćudni tumor kože).

Krajem septembra 2023. godine na VMA učinjena je reekscizija nakon čega je indikovana redovna kontrola i predložena mogućnost primene ađuventne imunološke terapije kako bi se sprečilo širenje tumora na unutrašnje organe.

Pomoć za Momira Dodića
Pomoć za Momira Dodićafoto: Fondacija Budi human

Nastavak lečenja iziskuje troškove koje porodica nije u mogućnosti da samostalno obezbedi pa se Momir ovim putem obraća svim ljudima dobre volje da mu pomognu svojim donacijama kako bi pobedio opaku bolest, navodi se na sajtu Fondacije Budi human.

Sredstva su mu potrebna za nastavak lečenja, imunološke terapije kao i za specijalističke preglede.

Da se u nevolji prijatelj prepoznaje, dokazao je Dodićev prijatelj Slaviša koji je za Espreso otkrio kako je došao na ovu plemenitu ideju.

- Na ideju sam došao, baš na Bogojavljenje 19. januara 2024. godine, tj preciznije kada sam izašao iz Bagrdanskoj jezera u kome sam plivao za Časni krst. I tog istog dana posle plivanja poklonio sliku poznatog slikara Slave Markanija. Momirova slika zato pored puno umetničkih detalja sadrži i tri krsta, i zato se slika zove Bogojavljenjski krst, navodi Marković i dodaje da godinama organizuje razne humanitarne akcije koje su često medijski proraćene. - Gospodina Momira znam dugo godina, jer je on višestruki dobrovoljni davalac krvi kao i ja. Upoznali smo se preko humanih aktivnosti, navodi naš sagovornik.

Slikar Sava Markani
Slikar Sava Markanifoto: Privatna arhiva

Dodiću je za početak lečenja potrebno oko 30.000 evra a slikar bi bio presrećan kada bi kupac toliko platio sliku koju mu je dao na poklon.

Momiru možemo pomoći slanjem SMS poruke sadržaja 1613 na broj 3030.

Takođe, pomoć se može uplatiti i na sledeće načine:

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001811430-87

Uplatom na devizni račun: 160-6000001812448-40

IBAN: RS35160600000181244840

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Za Momira! Budimo humani!

Pomozimo Momiru!

Momir Dodić
Momir Dodićfoto: Privatna arhiva

"Moje slike su kompleksnije nego slike Pikasa"

Inače, Slava Markani je pre četiri godine privukao veliku pažnju javnosti kada je na platformi Kupujem-prodajem postavio svoj rad, tačnije portret najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića koji je cenio na - 380.000 evra.

Portret Đokovića
Portret Đokovićafoto: Printscreen/Kupujem-Prodajem

Reč je o portretu rađenom u tehnici "ulje na komadu lima", a u ponudi je bila i slika na kojoj je prikazan poljubac Jelene i Noleta.

Markani je u opisu napisao da su njegove slike tražene zbog "misterioznosti i pozitivne energije" koje unose u domove i poslovne prostore, kao i da koristi razne tehnike i druge, neobične metale za izražavanje svoje umetnosti.

Naveo je tada i da su mnoga njegova dela u privatnim kolekcijama širom sveta, kao i da će njegove slike vremenom sve više vredeti.

Za Espreso je opisao svoj umetnički izraz i otkrio kako se zapravo naziva njegov pravac u slikarstvu.

- Moje slike su kompleksnije nego slike Pikasa, moji portreti imaju više očiju, noseva,ustiju i želja mi je da uradim još više umetničkih slika od tog slikara. Moj pravac koja sam ja stvorio se zove slavinizam, njegov kubizam. Volim da slike govore više od hiljadu reci, da zrače pozitivnom energijom koja bukvalno leči dušu, srce i um od negativne energije, naveo je slikar.

Bonus video:

02:01

U SRBIJI RASTE HUMANOST! Mitrović: Preduzeća i pojednici koji su pokretali dobrotvorne akcije mogu konkurisati za VIRTUS nagradu

(Espreso/ Pripremila M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.