"DRAGI HUMANI LJUDI, ARMIJO SPASA": Dragan je PRODAVAO AUTO da bi sebi SPASIO ŽIVOT, sada je dobio NOVI BUBREG!
Dragan Bogosavljević, Foto: Budi human

transplatacijA uspešno završena

"DRAGI HUMANI LJUDI, ARMIJO SPASA": Dragan je PRODAVAO AUTO da bi sebi SPASIO ŽIVOT, sada je dobio NOVI BUBREG!

Dragan je imao krajnji stadijum bolesti bubrega i jedina šansa za njegovo izlečenje i normalan život bila je transplatacija bubrega

Objavljeno:

Dragan Bogosavljević (48) iz Kragujevca dobio je novi bubreg i samim tim novi život! Srećne vesti o uspešnoj translataciji objavila je njegova supruga na Fejsbuk stranici "Budi human-licitacije".

"Dragi prijatelji, dragi humani ljudi, armijo spasa! Želim svima od srca da se zahvalim u Draganovo i moje ime, za sve što ste učinili za našu porodicu", napisala je Irina.

Kako je žena navela, ova porodica uspela je da sakupi dovoljno novca na račun, te je Dragan podvrgnut transplataciji koja je na kraju uspešno završena.

Podsetimo, Dragan je imao krajnji stadijum bolesti bubrega i jedina šansa za njegovo izlečenje i normalan život bila je transplatacija bubrega.

Dragan Bogosavljević
foto: Printscreen/Facebook

Kako nije imao dovoljno novca za transplantaciju, teška finansijska situacija naterala ga je i da svoj auto stavi na licitaciju.

Prvi simtomi bolesti pojavili su se 2018. godine u vidu učestalog noćnog mokrenja, povišenih laboratorijskih vrednosti uree i kreatinina u krvi, hipertenzije i anemije, kada je hospitalizovan zbog biopsije bubrega. Tada mu je dijagnostikovana hronična bubrežna insuficijencija.

Dve godine je uspevao da održi bolest pod kontrolom, a od juna 2020. godine uključen je u hronični program lečenja terminalnog stadijuma hronične bubrežne insuficijencije, ponavljanim redovnim hemodijalizama.

Bonus video:

02:01

U SRBIJI RASTE HUMANOST! Mitrović: Preduzeća i pojednici koji su pokretali dobrotvorne akcije mogu konkurisati za VIRTUS nagradu

(Espreso/Telegraf.rs, Jelena Peranović/ Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.