PROGLAŠENI NAJUSPEŠNIJI SPORTISTI SA INVALIDITETOM: Naši heroji postigli IZVANREDNE REZULTATE u raznim disciplinama
Foto: Privatna arhiva

SVAKA IM ČAST

PROGLAŠENI NAJUSPEŠNIJI SPORTISTI SA INVALIDITETOM: Naši heroji postigli IZVANREDNE REZULTATE u raznim disciplinama

Organizaor ovog događaja bio je Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda, čiji je predsednik Draženko Mitrović

Objavljeno:

U utorak 16. januara u Hotelu Mona plaza organizovan je događaj kako bi se odalo priznanje izuzetnim pojedincima koji su ne samo prevazišli svoje fizičke izazove već i postigli izvanredne sportske uspehe.

Taj dan je posvećen hrabrosti, odlučnosti i neizmernom trudu sportista sa invaliditetom, koji su ne samo izvor inspiracije, već i živi dokaz da se snovi mogu ostvariti bez obzira na prepreke.

Najbolja sportiskinja sa invaliditetom proglašena je Saška Sokolov, sjajna atletičarka koja je osvojila čak dve srebrne medalje na svetskom prvenstvu u para atletici na 200 metara i u bacanju koplja, i kako je obećala juče prilikom preuzimanja nagrade daće sve od sebe da ovaj rezultat bude još bolji na predstojećim Paraolimpijkim igrama u parizu ove godine.

Najbolji sportista Beograda za 2023. godinu, i verujemo naslednik naših zlatnih paraolimpijaca u istoj disciplini, osvajač zlatne medalje na svetskom prvenstvu u bacanju čunja proglašen je Filip Graovac, koji je takođe sa puno samopouzdanja potvrdio da će pokušati da isti rezultat da ostvari u Parizu.

Osobe sa invaliditetom
foto: Privatna arhiva

Nagradu za vrhunski rezultat ove godine osvojila je Tijana Stamenović za rezultate na na svetskom prvenstvu u parakarateu osvojila je sedmo mesto,ali na evropskom prvenstvu osovjila je srebrnu medalju.

Izuzetna sportska postignuća ove godine ostvarili su:

Jelena Rašić - Zlatna medalja na evropskom prvenstvu u paratekvondou i bronzana na Svetskom prvenstvu .

Nemanja Matijašević - 3 mesto na svetskom prvenstvu u skoku u dalj,

Organizaor ovog događaja bio je Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda, čiji je predsednik Draženko Mitrović ,bivši paraolimpijac i svetski prvak, koji je prilikom dodele medalja čestitao svim dobitnicima, i poželeo im svima sreću na predstojećim velikim takmičenjima i da što više sportista sa invaliditetom oseti čari učešća na paraolimpijskim igrama.

Bonus video: ŠTA MI DRUGO PREOSTAJE, BORIM SE DO KRAJA ŽIVOTA - ON MI JE SVE! Potresna ispovest i apel za pomoć samohrane majke iz Čačka

04:36

ŠTA MI DRUGO PREOSTAJE, BORIM SE DO KRAJA ŽIVOTA - ON MI JE SVE! Potresna ispovest i apel za pomoć samohrane majke iz Čačka

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.