SEBASTIAN I DALJE POMERA SAMO OČI, MAJKA NEUTEŠNA: Godinu dana nakon nesreće, stanje mu je isto, SRBIJO POMOZI!
Sebastian Berec, Foto: Privatna arhiva, AP Photo Victor R Caivano

tuga

SEBASTIAN I DALJE POMERA SAMO OČI, MAJKA NEUTEŠNA: Godinu dana nakon nesreće, stanje mu je isto, SRBIJO POMOZI!

Sebastian Berec je doživeo tešku saobraćajnu nesreću i od tada je nepokretan

Objavljeno:
Miloš Dojčinović

Tragična priča mladića Sebastiana Bereca (22) iz Bečeja koji je nakon preživljenje saobraćajne nesreće ostao u potpunosti nepokretan i prikovan za krevet potresla je Srbiju.

I nakon godinu dana od tog strašnog događaja Sebastianovo stanje nije bolje. U potpunosti je nepokretan, još uvek se hrani putem sonde, a sa svojom majkom Tunde razgovara tako što trepće očima.

"Što se tiče Sebastianovog invaliditeta, on je nažalost u istom stanju kao i pre godinu dana, nema nikakvih promena na bolje... skroz je nepokretan. Sebastian je bio i u bolnici, vratio se kući pre dve nedelje. Lekari su mu pronašli kamen u bubregu. Sedmog decembra moram da ga vodim kod urologa kako bi proverili u kakvom su mu stanju bubrezi", priča potresno Tunde.

Sebastian se isključivo hrani preko PEG sonde koja mu je ugrađena u želudac. Ta sonda mu omogućava da mu hrana direktno dospe u želudac.

"Još uvek ga hranim preko sonde. Moram i dalje da vodim računa pošto on sme da unosi samo manju količinu hrane. Takođe, još uvek mu stoji kanila u dušniku...", objašnjava Tunde Berec.

1 / 4 Foto: Privatna arhiva

Kako kaže, Sebastian ima pravo na rehabilitaciju tek od marta sledeće godine. Ali, neophodna mu je potvrda tri lekara - urologa, fizijatra i neurohirurga da bi uopšte mogao otići u banju, no i to je pod znakom pitanja, da li će saglasnost lekara dobiti.

"Trenutno od rehabilitacije nema ništa, moj sin ima pravo na nju tek od marta sledeće godine. Rekli su mi da je Sebastian iskoristio sve dane tokom ove kalendarske godine. Mom sinu je zaista neophodna neurološka rehabilitacija. Želela sam da ga odvedem i u Neurološki centar u Beogradu, ali nisam uspela jer su nas odbili pod izgovorom da smo rođeni na teritoriji Vojvodine... tako da ne znam šta će biti sa sudbinom moga sina, videćemo...", kaže Tunde.

Ipak vreme prolazi, a početka oporavka još uvek nema, Tunde kao i svaka majka jako se brine za sudbinu svoga sina. Želi mu sve najbolje, kako kaže, biće istrajna u tome.

"Osećam se grozno i umorno. Ne spavam noću od sekiracija. Proćiće i to, samo da moj sin bude dobro, a za ostalo videćemo", zaključuje ona.

Podsetimo, Sebastian je u nesreći zadobio teške povrede glave i pluća. Ostao je u potpunosti nepokretan, pored toga što ne može da pokreće ruke i noge, on ne može da pokreće usta, da normalno izgovara reči, i zbog toga ima velikih poteškoća i u ishrani.

Iako je Sebastian skroz nepokretan, on je svestan i zna šta se oko njega dešava. Sa svojom majkom komunicira isključivo očima i to kapcima.

Pomozimo Sebastianu!

SWIFT CODE: GIBAATWG Erste group Bank AG Wien, Austria

SWIFT CODE: GIBARS22 Erste Bank A.D. Novi Sad, Republika Srbija

IBAN: RS35340000003219946940

NAME TINDE BEREC

ADRESS BOKANJI DEŽEA 13 BEČEJ

Bonus video:

08:54

IVANI SU PRESADILI BUBREG I DOBILA JE NOVI ŽIVOT! Posle uspešne transplantacije u Minsku, ovo je rekla za BORIŠU SIMANIĆA

(Espreso/Miloš Dojčinović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.