ACINA (16) ŠANSA DA STANE NA NOGE KOŠTA 950.000 DINARA: Otac i majka se MUČE, ali više ne mogu sami!
Aleksandar Petrović, Foto: facebook/Paraćinci i Paraćinke!!

474 na 3030

ACINA (16) ŠANSA DA STANE NA NOGE KOŠTA 950.000 DINARA: Otac i majka se MUČE, ali više ne mogu sami!

Njegova majka radi u fabrici u Ćubriji, a otac radi u šumi kako bi ih prehranio

Objavljeno:

Aleksandru Petroviću (16) iz Klačevice je odmah po rođenju ustanovljena dijagnoza Artrogriposis (Q74.3 Arthrogryposis multiplex congenita) - urođena ukočenost više zglobova u savijenom položaju, a lečenje je odmah po rođenju započeto u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Beogradu.

Od tada je imao više operacija u državnim i privatnim zdravstvenim ustanovama, od kojih su tri uspešno obavljene (operacije levog stopala, levog i desnog kuka), a ponovno operativno lečenje kolena planirano je sa navršenih 16 godina. S obzirom da je i ova operacija planirana u privatnoj bolnici neophodna su finansijska sredstva koja Aleksandrova porodica nije u mogućnosti samostalno da obezbedi jer i tako jedva sastavljaju kraj sa krajem. Njegova majka radi u fabrici u Ćubriji, a otac radi u šumi kako bi ih prehranio.

Aleksandar je veliki je optimista, a najveća želja mu je da prohoda i da bol sa kojim živi, konačno nestane kako bi normalno mogao da obavlja svoje svakodnevne aktivnosti. Neophodno je što pre obezbediti sredstva i za ovu operaciju kako bi Aleksandar dobio šansu da hoda normalno kao i sva druga deca.

Aleksandar Petrović
foto: Privatna arhiva

Kako kažu ljudi koji su upoznati sa životom ove porodice, a koji svakodnevno dele apele na društvenim mrežama, Aca je veći deo svog života proveo u bolnicama. Navode da je i previše bola pretrpeo, a i da je cela porodica prošla kroz stresne situacije u kojima su mnogo morali da se odriču.

Sada je na redu sedma operacija, za koju lekari kažu da bi trebalo da bude i poslednja i da bi ovaj mladić konačno mogao da stane na noge.

Operaciju bi trebalo odraditi početkom avgusta, a ista košta 950.000 dinara. A ko je sada ne uradi, on opet neće moći da ide u školu kao svi njegovi vršnjaci. U autobus ne može da uđe, te na časove mora da ide taksijem.

Za Aleksandrov siguran korak! Budimo humani!

Pomozimo Aleksandru!

Slanjem SMS poruke 474 na 3030

Uplatom na dinarski račun: 160-0000000496167-40

Uplatom na devizni račun: 160-0054000025898-03

IBAN: RS35160005400002589803

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

00:14

SEKA ALEKSIĆ U ESPRESO AKCIJI ZA MINU POŠARAC

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.