ZAHVALJUJUĆI RUŽICI POPOVIĆ, NOVI DOM DOBILO 150 PORODICA: Šabačka HEROINA hrani, školuje i LEČI ugrožene SUGRAĐANE
Ružica Popović, Foto: Printscreen/Prva

svaka čast!

ZAHVALJUJUĆI RUŽICI POPOVIĆ, NOVI DOM DOBILO 150 PORODICA: Šabačka HEROINA hrani, školuje i LEČI ugrožene SUGRAĐANE

Ružica je majka troje dece – Zorice, Slavice i Stanka, baka sedmoro unučadi i prabaka jednom praunučetu

Objavljeno:

Šabačka humanitarka Ružica Popović već 15 godina, u okviru svoje Fondacije „Humano srce Šapca“, pomaže siromašnim i ugroženim građanima. A koliko je onih kojima je sagradila kuće, našla posao i izvela na pravi put, ne zna ni ona sama, jer brojkama se kaže ne bavi.

U septembru 2023. požar je Vasiće ostavio bez krova nad glavom. Štetu sami nikako nisu mogli da poprave, pa budućnost Marka i Dragice s tek rođenim Lazarom u naručju nije, nažalost, bila nimalo ohrabrujuća. Na sreću, samo dok za to nije saznala njima nepoznata dobrotvorka, Ružica, koja je u Zabrđe odmah poslala materijal i majstore.

I samo tri meseca kasnije, osmeh je opet stanovao u kući Vasića. Kako porodica Vasić kaže, ni sami ne znaju gde bi živeli da im Ruža nije pritekla u pomoć.

- Teta Ruža nam je celu kuću uradila. Sve. Kuhinju, kupatilo, laminat. Ničega nije bilo, ona je sve izmalterisala - kažu Vasići za Prva TV.

"Na usluzi smo 24 časa, 365 dana godišnje"

Koliko je osmeha donela, Ruža ne pamti. Ali podaci govore da je u proteklih 15 godina koliko "Humano srce Šapca" postoji, novi dom dobilo 150 porodica, plaćeno školovanje više stotina dece, a pravo na obrok iz narodne kuhinje svakodnevno ima 270 najugroženijih u gradu i u većim selima.

- Na placu dobijenom od Eparhije šabačke izgrađen je objekat za celodnevni smeštaj. Centar za socijalni rad upućuje ovde, ali i roditelj je sam u mogućnosti da traži i da dođe da dovede dete. Na usluzi smo 24 sata, 365 dana godišnje. Vreme boravka je od 4 sata do 45 dana godišnje, s tim što 20 dana mogu da budu u kontinuitetu - kaže Ružica za Prva TV.

Ružica Popović
Ružica Popovićfoto: Printscreen/Prva

Za sve što je učinila nesebična, humana i posvećena Ruža, nagrađena je brojnim priznanjima, čak i onim državnim. Njoj je ipak uvek bila važnija sreća koju iza sebe ostavlja, ali i podrška porodice, bez koje, kaže, ne bi ni mogla da u svojoj 73. čini čuda u tuđim životima.

Ružica je i sama imala težak život

Ružica Popović ne zaboravlja da je i sama imala teške uslove za život.

Kao treće dete u siromašnoj porodici, rano je ostala bez oca.

1 / 4 Foto: Printscreen/Prva

Radni vek provela je kao medicinska sestra u nekadašnjem Zdravstvenom centru Šabac, u Službi za zdravstvenu zaštitu dece i omladine.

Po odlasku u penziju posvećuje se humanitarnom radu, a vetar u leđa daje joj sin, koji je uspešni privrednik, što joj, kako kaže, pomaže u humanitarnom radu i otvara mnoga vrata.

Ružica je majka troje dece – Zorice, Slavice i Stanka, baka sedmoro unučadi i prabaka jednom praunučetu.

Bonus video:

02:01

U SRBIJI RASTE HUMANOST! Mitrović: Preduzeća i pojednici koji su pokretali dobrotvorne akcije mogu konkurisati za VIRTUS nagradu

(Espreso/Blic/Prva/Danas/ Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.