"TU SE KUPAMO I JEDEMO": Radivojevići žive u TEŠKIM USLOVIMA, ali DECA prkose CRNILU u KUĆI! Pomozimo im!
Radivojevići, Foto: Srbi za Srbe

akcija pomoći za renoviranje kuće

"TU SE KUPAMO I JEDEMO": Radivojevići žive u TEŠKIM USLOVIMA, ali DECA prkose CRNILU u KUĆI! Pomozimo im!

Svesni izazova s kojima se suočavaju Radivojevići, Humanitarna organizacija Srbi za Srbe odlučila je da pokrene veliku akciju pomoći

Objavljeno:

Ukrašeni trgovi, okićeni domovi i bogata trpeza – prva su asocijacija na praznike. Nažalost, u domu porodice Radivojević iz Trnjana kod Doboja, umesto bogate trpeze, zatekli smo trpezariju koja je spojena sa kupatilom!

„U istoj prostoriji se kupamo i jedemo” – reči su male Ljubisave (10) koje su nas ostavile bez teksta.

Iako još uvek mala, Ljubisava je svesna situacije u kojoj se nalazi njena porodica. Ispucali zidovi, propala stolarija koju krpe ćebićima, betonski pod i poljski toalet – surova je realnost za nju i još petoro mališana. Upadljivo zlatnom kosom, kao da prkose crnilu u kući!

„Savo ima 14 godina, Vaso 12, Milivoj 9, Siniša 7 i Nevenka 6. Nas petoro smo s majkom u jednom krevetu, a tata i najmlađa sekica spavaju zasebno. Zbog toga mi je najveća želja da imam svoj krevet” – rekla je Ljubisava.

Ljubisava Radivojević
Ljubisava Radivojevićfoto: Srbi za Srbe

Vredni domaćini, majka Gordana i otac Stanko, bore se svakodnevno da ulepšaju detinjstvo svojoj deci i izvedu ih na pravi put.

„Muž radi teške fizičke poslove, a ja se najviše brinem oko dece. Uspeli smo da podignemo kredit i izgradimo svinjac, pa trenutno čuvamo svinje i druge domaće životinje. Takođe, sadimo kukuruz. jeca su poslušna i vole da nam pomažu, pa uspevamo sve da postignemo” – ispričala je Gordana.

Kuća u kojoj žive nije skroz njihova. Na spratu živi Stankov brat sa dvoje dece. Kako kažu, okolo su sve stariji ljudi, pa je kuća puna dece jedina nada Trnjanima da neće biti još jedno mesto u Republici Srpskoj koje će nestati usled bijele kuge.

„Teško je odgajati decu u ovakvim uslovima. Ipak, oni nam daju snagu da se borimo. Zlatna moja deca. Kao majci, najveća mi je želja da renoviramo kuću i da napokon imamo pravo kupatilo” – poručila je Gordana.

Radivojevići
foto: Srbi za Srbe

Harmonija koja vlada među decom pravi je pokazatelj ljubavi i sloge u ovoj porodici. Zajedno se igraju, pomažu roditeljima i idu u školu.

„Igramo se lopte, između dve vatre… Volimo i da pomažemo roditeljima. Ljubisava kuva i pere sudove, Savo je najviše oko životinja, a ja volim da cepam drva” – istakao je dvanestogodišnji Vaso.

1 / 10 Foto: Srbi za Srbe

Svesni izazova s kojima se suočavaju Radivojevići, Humanitarna organizacija Srbi za Srbe odlučila je da pokrene veliku akciju pomoći. Naš cilj je da ovoj vrijednoj porodici renoviramo i opremimo kuću.

Upalimo plamen nade i u domu porodice Radivojević!

Sve informacije o uplati novca za porodicu Radivojević možete pronaći na sajtu HO Srbi za Srbe.

Bonus video:

02:01

U SRBIJI RASTE HUMANOST! Mitrović: Preduzeća i pojednici koji su pokretali dobrotvorne akcije mogu konkurisati za VIRTUS nagradu

(Espreso / Srbi za Srbe/ Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.