EVO KOLIKO KOŠTAJU LOPATA I GRTALICA ZA SNEG: Kazne su PAPRENE za one koji ne budu čistili ispred kuće
Čišćenje snega, Foto: RINA

stigla zima

EVO KOLIKO KOŠTAJU LOPATA I GRTALICA ZA SNEG: Kazne su PAPRENE za one koji ne budu čistili ispred kuće

Mnogi još uvek nisu opremljeni lopatom ili grtalicom za sneg, pa se raspituju kakve su cene, kako bi mogli da očiste prilaze svojim kućama.

Objavljeno:

Sneg koji je dočekao Beograđane, napravio je kolaps gradu, ali i u ostalim delovima zemlje gde i dalje pada. Oni koji nisu opremljeni lopatom i li grtalicom za sneg su odmah počeli da se raspituju koje su cene kako bi mogli da očiste prilaze kućama, jer oni koji ignorišu ovu obavezu mogli bi papreno da plate.

Oni koji prekrše Odluku o komunalnom redu, rizikuju novčane kazne od 5.000 do 50.000 dinara a obavezu čišćenja imaju svi - od stanara do zaposlenih u firmama i prodavnicama, ali i pravna i fizička lica. Kako se navodi u odluci o komunalnom redu, obavezno je čišćenje trotoara širine do do pet metara, koji se nalaze ispred zgrade ili parcele, za pravna i fizička lica koja koriste te nepokretnosti kao vlasnici, korisnici, zakupci ili neposredni držaoci.

Sneg, Kina
foto: ANDRES MARTINEZ CASARES

Cene za grtalicu za sneg se kreću od 11.500 dinara - 20.000 za akumulatorske čistače snega. Ponuda je velika, pa tako postoje i oni motorni čistači snega za koje je cena veća od akumulatorskih. Cene se kreću od 60.000 do čak 180.000 dinara, a ima raznih modela motornih čistača.

Oni multifunkcionalni čistači su i najskuplji i cena je oko 120.000 dinara. Bacači snega su od oko 80.000 do 170.000 dinara. Ako se neko ipak odluči za aluminijumsku lopatu sa drškom, cene su svakako pristupačnije. Cene se kreću od oko 1.300 dinara, pa sve do 3.500 dinara.

Ako birate lopate za sneg koje nisu aluminijumske one su dosta jeftinije i mogu da se nađu za svega 500 dinara.

Bonus video:

00:34

PRVI SNEG ZAVIO SRBIJU U CRNO! Za 24 sata desilo se 15 saobraćajnih nesreća: Troje ljudi izgubilo život, NIZALI SE LANČANI SUDARI

(Espreso/Mondo/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.