METEOROLOG RISTIĆ NAJAVIO DA ĆE SE VREME U SRBIJI PROMENITI ZA 24 SATA; Prvo 17 stepeni, a za Božić...
Meteorolog Ivan Ristić, Foto: Printscreen/TV Pink

VREMENSKE NEPOGODE

METEOROLOG RISTIĆ NAJAVIO DA ĆE SE VREME U SRBIJI PROMENITI ZA 24 SATA; Prvo 17 stepeni, a za Božić...

Kada hladan vazduh stigne do naše zemlje, treba da očekujemo nagli pad temperature i sneg

Objavljeno:

Meteorolog Ivan Ristić je, gostujući u Jutru na Prvoj, najavio da nas naredne nedelje očekuje "ledena sedmica".On je za početak najavio znajačajan pad temperature za Božić, kome će prethoditi pravi prolećni dani, kada će temperatura dostići 17 stepeni.

"Danas se sve menja na evropskom tlu, mi imamo poremećaj u Pacifiku koji će promeniti vreme u celoj Evropi. Dolazi nam hladan vazduh iz Rusije, koji će biti veoma hladan," objasnio je on, odgovarajući na pitanje kako je takva promena prilika moguća u 24 časa.

On je napomenuo da će taj vazduh u nedelju stići u Beč, koji je jedini "ulaz" za hladan vazduh kod nas. "Od Beča do Beograda hladnom vazduhu treba jedan dan da stigne." Kada hladan vazduh stigne do naše zemlje, treba da očekujemo nagli pad temperature i sneg, koji će pasti u ponedeljak ujutru.

Zima, Meteorolog, Ivan Ristić, Sneg
foto: Nenad Kostić, severe-weather.eu, Kurir TV

"Imaćemo pravi zimski ugođaj u ponedeljak i utorak, temperatura će biti od -5 do 0 stepeni u celoj Srbiji", objasnio je Ristić dodajući da" već u sredu imamo razvedravanje, ali do naredne nedelje temperatura neće rasti preko 0 stepeni."

Govoreći i temperaturi za ceo januar, Ristić je rekao: "Do kraja januara, ja očekujem da naredne dve nedelje budu zaista zimske nedelje, uglavnom će padati sneg, a posle Sv. Jovana nas očekuje stabilizacija vremena, i porast temperatura, pa čak i prolećne temperature, do nekih 15 stepeni, pa čak možda i čak do 18."

Bonus video: KAKVO NAS VREME OČEKUJE U NAREDNOM PERIODU? Meteorolog iznela neočekivano-očekivane prognoze ZA NAREDNA TRI DANA

01:59

KAKVO NAS VREME OČEKUJE U NAREDNOM PERIODU? Meteorolog iznela neočekivano-očekivane prognoze ZA NAREDNA TRI DANA (VIDEO)

(Espreso/B92/Prenela: D.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.