DANAS NATPROSEČNO TOPLO: Vremenska prognoza pred BADNJI DAN kojoj se niko nije nadao
Lepo vreme, Foto: Petar Aleksić

RHMZ

DANAS NATPROSEČNO TOPLO: Vremenska prognoza pred BADNJI DAN kojoj se niko nije nadao

U Beogradu malo do umereno oblačno

Objavljeno:

U Srbiji se očekuje delimično vedro a po kotlinama maglovito jutro nakon čega će uslediti i dalje natprosečno toplo vreme, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Duvaće slab i umeren, južni i jugozapadni vetar koji će u košavskom području jugoistočni, krajem dana i tokom noći u pojačanju.

Najniža temperatura kretaće se od minus dva stepena do sedam stepeni, a najviša od 10 do 16 stepeni. Uveče i u toku noći lokalna pojava slabe kratkotrajne kiše.

U Beogradu malo do umereno oblačno, suvo i dalje natprosečno toplo uz slab do umeren južni i jugoistočni vetar, koji će krajem dana i tokom noći biti u pojačanju. Najniža temperatura kretaće se od tri stepena do sedam stepeni a najviša oko 16 stepeni.

U subotu se očekuje umereno oblačno i dalje toplo i vetrovito uz umeren i jak južni i jugozapadni, a u košavskom području jugoistočni vetar, na jugu Banata sa udarima olujne jačine. Kratkotrajna kiša očekuje se tek ponegde. U centralnoj i južnoj Srbiji posle podne sunčani intervali.

Maksimalna temperatura od 13 do 18 stepeni, a samo u Negotinskoj Krajini će biti hladnije, oko 10 stepeni.

U nedelju se očekuje oblačno vreme sa kišom uz zahlađenje. Posle podne na planinama sneg. ;Uveče će kiša preći u sneg i u nižim predelima, najpre na severu i zapadu Srbije, a u toku noći i u ostalim krajevima. Počeće da duva umeren i jak severozapadni vetar.

U ponedeljak oblačno, hladno i vetrovito, povremeno sa snegom, u većini krajeva uz stvaranje snežnog pokrivača.

U utorak posle podne prestanak snega. Od srede uglavnom suvo uz umerene i jake jutarnje mrazeve, a danju će biti hladno uz delimično razvedravanje. U većini mesta ledeni dani - dnevna temperatura malo ispod nule.

Biometeorološka prognoza za Srbiju za petak, 5. januar 2024:

Osobe sa srčanim i psihičkim oboljenjima mogu osetiti pojačane tegobe usled očekivane biometeorološke situacije. Nervoza, problemi sa snom i glavobolja su mogući kod meteoropata. Svim učesnicima u saobraćaju se savetuje dodatna opreznost.

Bonus video:

06:16

Espreso Modna Policija: Nada Macura

(Espreso/Agencije/ A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.