KAZNA ZA OVAJ PREKRŠAJ IDE I DO 100.000 DINARA: Nema "gledanja kroz prste", STIGLO UPOZORENJE IZ MUP-A
Novčanik, Foto: George Mdivanian / Panthermedia / Profimedia

STRAŠNO

KAZNA ZA OVAJ PREKRŠAJ IDE I DO 100.000 DINARA: Nema "gledanja kroz prste", STIGLO UPOZORENJE IZ MUP-A

Navode da su u periodu od 2020. do 2022. godine, povređene 52 osobe zbog neadekvatne upotrebe pirotehničkih proizvoda

Objavljeno: 10:55h

Uprkos upornim apelima, upotreba pirotehničkih sredstava poput petardi, vatrometa i dalje je zastupljena, a u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) podsećaju da je pored neovlašćene prodaje, kažnjivo i njihovo korišćenje.

U MUP-u ističu da je Zakonom zabranjena prodaja pirotehničkih proizvoda licima mlađim od 18 godina, i navode da je tokom novogodišnjih i božićnih praznika u poslednje 3 godine počinjeno je 137 prekršaja narušavanja javnog reda i mira paljenjem pirotehničkih proizvoda ili pucanjem.

- Upotreba pirotehničkih proizvoda kojim se narušava javni red i mir ili ugrožava sigurnost građana, zakonom je kažnjiva novčanom kaznom od 50.000 do 100.000 dinara. Nestručno rukovanje pirotehničkim proizvodima opasno je i može dovesti do povreda - kažu u MUP-u.

Navode da su u periodu od 2020. do 2022. godine, povređene 52 osobe zbog neadekvatne upotrebe pirotehničkih proizvoda, od kojih je 12 zadobilo teške telesne povrede.

- Od ukupnog broja povređenih 11 su bili maloletnici, a 16 su bila deca - podsećaju u MUP.

Bonus video: OVAKO SE PRAVILNO KORISTI PIROTEHNIKA U PRAZNIČNOJ NOĆI! Stručnjak otkrio pravila kad je reč o PETARDAMA I VATROMETU

02:00

OVAKO SE PRAVILNO KORISTI PIROTEHNIKA U PRAZNIČNOJ NOĆI! Stručnjak otkrio pravila kad je reč o PETARDAMA I VATROMETU (VIDEO)

(Espreso/Blic/Prenela: D.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.