OVA DVA DANA DECEMBRA DONEĆE NAM PROLEĆNU TEMPERATURU: Sledi pravo LUDILO od VREMENA, rolerkoster mu NIJE RAVAN!
Zima, Foto: Nenad Kostić

VREMENSKA PROGNOZA

OVA DVA DANA DECEMBRA DONEĆE NAM PROLEĆNU TEMPERATURU: Sledi pravo LUDILO od VREMENA, rolerkoster mu NIJE RAVAN!

U petak i u subotu očekuje se fenski efekat košave i jugozapadnog vetra

Objavljeno:

Razvedravanje koje je zahvatilo severne predele Srbije i Beograd do kraja dana i tokom večeri proširiće se i na ostale predele Srbije. Četvrtak će doneti stabilizaciju vremena i otopljenje. Ipak, tokom jutra će biti hladno, uz mraz, ponegde i uz maglu, a tokom dana suvo i toplije.

Posle podne i uveče na severu, severoistoku i jugozapadu Srbije očekuje se kiša, uglavnom na severu i istoku Vojvodine, u donjem Podunavlju i na Pešteru. Južni i jugozapadni vetar biće u pojačanju i do kraja dana biće jak, na planinama sa olujnim udarima, a u košavskom području očekuju se olujni udari jugoistočnog vetra.

Jutarnja temperatura biće od -4 do 0°C, tokom dana od 10°C do 13°C, u Beogradu do 14°C, u Podrinju i na zapadu Srbije do 15°C. Svežije će biti u Vojvodini, od 6 do 10°C, a najhladnije u Negotinskoj Krajini do 5°C.

Srbija će tokom petka i subote biti pod uticajem snažnog ciklona sa severa Italije i iz oblasti Alpa. Nalazićemo se u njegovom prednjem delu i sistemu snažnog južnog strujanja, uz priliv veoma tople vazdušne mase sa severa Afrike preko Mediterana.

Biće oblačno i veoma toplo, uz kišu samo na severu Vojvodine. Maksimalna temperatura biće od 17 do 23°C, u Beogradu do 21°C. Najtoplije će biti u Podrinju, na zapadu Srbije, u Mačvi i u Košavskom području, a Beograd će biti najtoplija evropska prestonica. Hladnije će biti u Negotinskoj Krajini do 8°C.

Duvaće jak južni i jugozapadni vetar, povremeno sa olujnim udarima, dok se u košavskom području očekuju olujni udari jugoistočnog vetra.

Vetrovito vreme
Vetrovito vremefoto: Nenad Kostić

Vetar će biti fenskog efekta

Očekuje se naglo i intentivno otapanje snežnog pokrivača i u planinskim predelima.

Veoma toplo biće i prvog dana vikenda, osim u Vojvodini. Do Vojvodine se očekuje prodor hladnog fronta, uz veoma hladno vreme, dok se u ostalim predelima očekuje veoma toplo.

Prema vremenskoj prognozi, biće oblačno, uz južne vetrove.

Krajem dana i tokom noći ciklon će svojim centrom nastaviti put dalje prema istoku, a i preko ostalih predela Srbije očekuje se prodor hladnog fronta i veoma hladne vazdušne mase sa kišom, u berdsko-planinskim predelima sa snegom, a kiša će i u nižim predelima preći u susnežicu i sneg, uz skretanje vetra na severozapadni.

Maksimalna temperatura biće od 4°C na severu Vojvodine do 22°C u centralnim i jugoistočnim predelima Srbije, u Beogradu do 20°C, uz pad temperature u ovim veoma toplim predelima i za više od 15 stepeni do večeri.

Tokom vikenda pad temperature i za 20 stepeni

Drugog dana vikenda biće oblačno i osetno hladnije, povremeno sa susnežicom i snegom.

Maksimalna temperatura biće od 0 do 4°C.

Sledeće sedmice očekuje se vreme nalik decembarskom.

Jutarnja temperatura biće od -5 do 0°C, tokom dana od 0 do 5°C, a sneg se očekuje sredinom sledeće sedmice.

Kako je prosek maksimalne temperature za početak decembra od 5 do 8°C, one će u petak i u subotu biti više i za 15 stepeni od napomenutog proseka, da bi potom nakon drastičnog zahlađenja temperature opale i na vrednosti ispod proseka.

Bonus video:

01:56

EVO KAKVO VREME MOŽEMO DA OČEKUJEMO ZA NOVU GODINU! Meteorolog otkrio koliko će biti snega u decembru: Samo ovo možemo očekivati

(Espreso/Telegraf.rs, Đorđe Đurić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.