PRIPREMITE SE ZA NAGLI OBRT: Ovo je NAJNOVIJE UPOZORENJE RHMZ-a, čeka nas nešto neverovatno
Zima, Foto: Nenad Kostić

BIĆE ČAK 22 STEPENA

PRIPREMITE SE ZA NAGLI OBRT: Ovo je NAJNOVIJE UPOZORENJE RHMZ-a, čeka nas nešto neverovatno

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) je najavio naglu promenu vremena za četvrtak 30. novembar

Objavljeno:

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) je najavio naglu promenu vremena za četvrtak 30. novembar. Očekuje se čak 22 stepena!

"Već sutra (30.11.) nakon jutarnjeg mraza, -5 do 0 °S, tokom dana toplije, od 4 °S na istoku do 15 °S na zapadu Srbije. Počeće ponovo da duva jak južni i jugozapadni vetar. Najtoplije će biti u petak (01.12.) sa dnevnim temperaturama od 14 do 22 °S, a u Timočkoj Krajini oko 7 °S uz intenzivno topljenje snega u planinskim predelima u kombinaciji sa jakim vetrom. Za vikend (02-03.12.) novo zahlađenje", stoji u najavi RHMZ-a.

RHMZ
foto: RHMZ / SCREENSHOT

Vreme narednih dana:

U četvrtak ujutru mraz, a tokom dana suvo i toplije nego u sredu. Prolazno naoblačenje na severu Srbije može usloviti slabu kišu ppodne. U ostalim predelima suvo. Počeće da duva južni i jugoistočni vetar i biće u pojačanju. Pritisak malo ispod normale i u daljem padu. Minimalna jutarnja temperatura od -5°C do 0°C, maksimalna od 8°C na jugu Srbije do 16°C u Loznici. Uveče suvo i relativno toplo, a samo po Vojvodini je moguća slaba kiša ponegde.

U petak vrlo toplo za ovo doba godine uz umeren do pojačan južni vetar i promenljivu oblačnost koja će usloviti povremenu kišu krajem dana i u noći ka suboti na severu i jugozapadu. U subotu oblačno sa kišom uz zahlađenje krajem dana. U nedelju hladnije i suvo na severu, a u ostalim predelima sa susnežicom i snegom.

Bonus video:

01:56

EVO KAKVO VREME MOŽEMO DA OČEKUJEMO ZA NOVU GODINU! Meteorolog otkrio koliko će biti snega u decembru: Samo ovo možemo očekivati

(Espreso / Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.