SNEG PADAO 20 SATI BEZ PRESTANKA, DOSTIGAO 40 CM, LOMIO GRANE: Veliki kolaps u OVOM srpskom gradu (FOTO)
Sneg u Vranju, Foto: Kurir

sneg u srbiji

SNEG PADAO 20 SATI BEZ PRESTANKA, DOSTIGAO 40 CM, LOMIO GRANE: Veliki kolaps u OVOM srpskom gradu (FOTO)

U Vranju je primećena visina snega i do 38 centimetara

Objavljeno:

U Vranju je 20 sati bez prestanka padao sneg. Visina snežnog pokrivača od jutros je 38 centimetara, a u višim delovima grada i do 40 centimetara. Sneg je zbog težine lomio i grane drveća u dvorištima u pojedinim vranjskim domaćinstvima.

Meteorolog Ana Novović iz vranjske Meteorološke stanice napominje da je na Vlasini sneg dostigao visinu od 78 centimetara.

"Padavine su krenule vlažnim snegom, a onda je počeo da pada gust sneg sa malim procentom vode, koji se taložio preko već formiranog pokrivača. Jutros je sat vremena padao oštar sneg "pršić" sitan i skoro nevidljiv", objašnjava meteorolog Ana Novović.

Noćas je u Vranju i okolini pala velika količina snega.

1 / 6 Foto: Kurir

"Sneg je prestao da pada u zoru. Prema našim informacijama na Vlasini duva jak vetar nanosi smetove, pa na pojedinim mestima ima i preko jednog metra snega.

Trenutno je u Vranju minus jedan stepen, minimalna je bila minus dva i vrlo teško da će temperatura danas biti u plusu. Počinje polako da se razvedrava, ako danas pređemo nulu biće dobro", napominje naša sagovornica.

Kako Kurir saznaje otežana je sinoć bila situacija u planinskim selima na području grada.

Zanimljivo je, da je u Predejanu visina snežnog pokrivača niža nego u Vranju i iznosi 28 centimetara, čak i sela u nižim predelima u okolini Vranja su sa manje snega, podaci su Meteorološke stanice u Vranju.

Bonus video:

00:18

U Vranju je nešto posle 19 sati počeo da pada jak sneg

(Espreso/ Kurir.rs/T.S)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.